Obavijesti

Sport

Komentari 8

Demonstracija sile: 'Profesori' Hrvati ubili Ruse u pojam za 1/4 finale SP-a! Čeka nas Srbija?

Demonstracija sile: 'Profesori' Hrvati ubili Ruse u pojam za 1/4 finale SP-a! Čeka nas Srbija?

Nagrada za ovo bit će i slobodan dan, odnosno preskakanje osmine finala. Četvrtfinale se igra u petak, a ondje će, po svemu sudeći, Hrvatsku čekati - Srbija

VIDEO

Nova školska godina samo što nije počela, a Hrvati su u srijedu ujutro u Pragu održali Rusima školski sat... Vaterpola! Mladi hrvatski vaterpolisti do 20 godina izborili su izravan plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i to tako što su svojim vršnjacima iz Rusije ubili volju za vaterpolom. Barem za današnji dan...

Bila je to demonstracija sile i moći (13-5) vrste koju vodi Vjekoslav Kobešćak u utakmici koja je odlučivala o pobjedniku skupine, s protivnikom koji je, primjerice, 24 sata ranije remizirao s Italijom, aktualnim svjetskim prvakom u ovoj generaciji. Ruse su, međutim, Hrvati danas učinili posve nemoćnima, naivnima i debelo demantirali prognoze i najave o potencijalno izjednačenoj utakmici. 

Što oni rade na SP-u? Hrvatska pobijedila Uzbekistance 31-1!
Što oni rade na SP-u? Hrvatska pobijedila Uzbekistance 31-1!

Istina, i bila je... 55 sekundi! Dok Vukojević nije zabio prvi, pa Akrap drugi, pa Babić treći pa Burburan četvrti. U tri i pol minute! Ako je koji ruski navijač toliko zakasnio na bazen, vjerojatno se odmah i pokupio van. Ruski napad posve je zaustavila briljantna hrvatska obrana, Rusi nisu znali što bi protiv naše M zone koja je funkcionirala besprijekorno. A iz te obrane, čiji je zadnji stup bio izvrsni Roko Pavić na golu s 15 obrana, redale su se i redale kontre, polukontre.. Toliko da smo ih više prestali i zbrajati. Do najvećih, pomalo i nevjerojatnih, 13-4.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rusi su protiv Talijana (9-9) dan ranije izgledali zastrašujuće dobro, a protiv nas zastrašujuće loše. Stvarno mi je teško procijeniti koliko je tu bilo do nas, a koliko do njih. Mi jesmo odigrali dobro, ali Rusija je krenula s drugim vratarom, pa su ga promijenili već sredinom četvrtine golmana. Nisu zabili ni peterac, a mi u prvih nekoliko akcija ‘lagane’ golove i samim time njima srušili psihologiju. Nismo očekivali baš takvo izdanje Rusije, ali naravno da nam je drago što smo pobijedili - rekao je izbornik Kobešćak.

Imponira, uz uigranost, još nešto u njegovoj vrsti. Širina! Nema, naime, pojedinca koji odskače, na kojeg bi protivnici mogli malo više pripaziti i pokriti ga. Danas su zabila čak devetorica! Svaku utakmicu, po otrcanoj, ali istinitoj frazi, momčad izbaci drugog, danas je to, pak, golovima bio Čondić Kadmenović (3).

Nagrada za ovo bit će i slobodan dan, odnosno preskakanje osmine finala. Četvrtfinale se igra u petak, a ondje će, po svemu sudeći, čekati - Srbija.

- Doista mislim da je gotovo pa svejedno bili mi prvi, drugi ili treći u skupini. Tako sam govorio i prije početka prvenstva. Jasno da mi je drago da smo već sada ušli u 8 najboljih. Vidjet ćemo protiv koga ćemo igrati, najvjerojatnije protiv Srbije što je jedan jako, jako težak put. Treba napomenuti da su sve te momčadi koje će plasirati u četvrtfinale odreda europske i sve su u gol-dva razlike.

SP U-20:

Hrvatska - Rusija 13-5 (5-0, 2-3, 4-0, 2-1)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića