Obavijesti

Sport

Komentari 80

'Kakva sve s*anja žene moraju trpjeti... Što su pitali Modrića?'

'Kakva sve s*anja  žene moraju trpjeti... Što su pitali Modrića?'
11

Norvežanka Ada Hegerberg (23) prva je žena osvajačica Zlatne lopte u 62 godine otkako postoji ova nagrada. Jedno do prvih pitanja bilo joj je - zna li tverkati?! Seksistički, šovinistički, sramotno

VIDEO

U sportu sam cijeli život i količina seksističkih ispada je nerealno visoka, rekao je britanski tenisač Andy Murray, komentirajući slučaj s dodjele Zlatne lopte, kad je francuski DJ Martin Solveig prvu dobitnicu najstarije i najprestižnije individualne nagrade u povijesti pitao može li tverkati na pozornici.

Nikome nije bilo smiješno, najmanje Norvežanki Adi Hegerberg (23), napadačici Lyona, koja mu je samo kratko odgovorila: 'Ne'.

Skandal na dodjeli: Osvojila si Zlatnu loptu, znaš li tverkati?
Skandal na dodjeli: Osvojila si Zlatnu loptu, znaš li tverkati?

Za sve koji misle da je ovo šala, nije

Norvežanka je održala emotivan govor u kojem je pozvala djevojke diljem svijeta da počnu igrati nogomet, ali sve je zasjenio ispad francuskog DJ-a.

- Zašto žene moraju trpjeti ovakva s*anja? Što su pitali Modrića i Mbappea kad su im dali nagradu? Sigurno nešto o nogometu - dodao je Murray, koji je godinama uključen u kampanju borbe za jednakost spolova u sportu.

- Za sve koji misle da je ovo obična šala i da je sve otišlo predaleko, nije. Razina seksizma u sportu je nevjerojatno visoka - dodao je Murray.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:45

Prvi put od 1956. godine, kad je dodijeljena prva Zlatna lopta, najstarija i najprestižnija individualna nagrada u povijesti nogometa, birala se i najbolja igračica.

To je svojim igrama, a ne tverkanjem, zaslužila nogometašica Ada Hegerberg. Ono što nije zaslužila je neukusan i sramotan ispad koji baš nikome nije bio smiješan. Kamera je, nakon ove neuspjele i uvredljive pošalice, zumirala lice Kyliana Mbappea kojem je vidljivo bilo neugodno. Kao što je neugodno bilo gotovo svim uzvanicima u dvorani, ženama, djevojkama, igračima i gostima. 

63rd Ballon d

DJ se ispričao

- Kasnije mi je prišao. Bilo mu je žao što je to krenulo u tom smjeru. Da budem iskrena, u tom trenutku nisam o tome razmišljala na taj način. Nisam to shvatila kao uznemiravanje ili nešto slično. Bila sam sretna zbog nagrade - rekla je Norvežanka.

Ispričao se i francuski DJ.

- Iskreno se ispričavam onima koje sam možda uvrijedio. Moja poanta je bila: Ne pozivaj žene da tverkaju, nego pleši s njima na Sinatrinu pjesmu. Pogledajte cijeli video, ne samo dio. Ljudi koji prate moj rad 20 godina znaju koliko imam poštovanja prema ženama - objavio je francuski DJ na Twitteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti