Obavijesti

Sport

Komentari 9

Kakvi su Španjolci? Mladoj je zvijezdi otpao Euro, još jedan klinac (16) prijeti 'vatrenima'

Kakvi su Španjolci? Mladoj je zvijezdi otpao Euro, još jedan klinac (16) prijeti 'vatrenima'

Dani Olmo trenutačno je ozlijeđen, ali trebao bi se vratiti do kraja godine i ponovno zaigrati protiv "vatrenih" koje je rušio na Euru u Kopenhagenu i u Ligi nacija u Rotterdamu. Valjda će treća sreća biti na strani Hrvatske

VIDEO

Sve je bilo idilično za izabranike Luisa de la Fuentea ususret Europskom prvenstvu 2024. na kojem su već bili osigurali mjesto, ali onda im se u rezultatski nebitnoj utakmici protiv Gruzije ozlijedio ponajbolji igrač i veliki talent Gavi (19). Zbog ozljede prednjih križnih ligamenata i meniska neće ga biti do deset mjeseci, odnosno sigurno neće zaigrati na velikom natjecanju.

Barem jedna dobra vijest za Hrvatsku uoči predstojećeg okršaja u Berlinu 15. lipnja u skupini B, u kojoj su i aktualni europski prvak Italija i hit kvalifikacija Albanija. Ples kuglica htio je da zaigramo jedni protiv drugih četvrto Europsko prvenstvo zaredom!

POGLEDAJTE VIDEO: Dani Olmo

Pokretanje videa...

Dani Olmo 01:15

'Furia' je završila prva u kvalifikacijskoj skupini A s 21 bodom iz osam utakmica, a izgubila je samo od Škotske (2-0) nakon čega je osvojila Ligu nacija pobjedom nakon penala protiv Hrvatske te nanizala šest kvalifikacijskih pobjeda. S velikim su vjetrom u leđa trebali krenuti put Njemačke, ali ova ih je ozljeda malo poljuljala. Ili im možda dala dodatni motiv, vidjet ćemo.

Mladić će u karijeri sigurno zaigrati na nekom velikom natjecanju u reprezentativnom dresu, a Fuente će 'u boj' povesti one zdrave. Među njima bi trebao biti i bivši nogometaš Dinama Dani Olmo (25) koji je trenutačno ozlijeđen, ali trebao bi se vratiti u prosincu i do lipnja biti u potpunosti zdrav.

Reprezentacija Španjolske osvojila je Ligu nacija

Španjolska je četvrti favorit za titulu

Nekad su tu bila velika imena poput Raula, Ikera Casillasa, Carlesa Puyola, Sergija Ramosa, Xavija Hernandeza i Xabija Alonsa, Andresa Inieste, Davida Silve itd., dok je danas tu neka druga 'furia', ali možda i jednako opasna kao osvajači europskog naslova iz 2008. i 2012. Na posljednjem su Euru prije tri godine ispali u polufinalu od Italije nakon raspucavanja jedanaesteraca (4-2), a sad žele napraviti više.

Trenutačno najskuplji igrač španjolske reprezentacije je prema Transfermarktu veznjak Manchester Cityja Rodri (27) koji vrijedi 100 milijuna eura, a u top tri su i spomenuti Gavi s 90 milijuna eura te Mikel Merino (27) iz Real Sociedada i mladi Lamine Yamal (16), Barcelonino čudo od djeteta koje vrijedi 50 milijuna eura. Ukupna im je vrijednost oko 815 milijuna eura te su trenutačno osmoplasirana reprezentacija po Fifinoj ljestvici. Italija je deveta, Hrvatska deseta!

Kladionice kažu da su Španjolci četvrti favorit za osvajanje Europskog prvenstva te je na njih koeficijent osam, a ispred njih su tri reprezentacije - Njemačka na drugom, te Engleska i Francuska kao prvi favoriti turnira.

Učinak protivnika Hrvatske u kvalifikacijama za Euro

Hrvatska protiv Španjolske (3-1-6)

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige