Obavijesti

Sport

Komentari 175

Hajduk nije produžio ugovor s Nikolom Kalinićem: Leko mi je rekao da na mene ne računa!

Hajduk nije produžio ugovor s Nikolom Kalinićem: Leko mi je rekao da na mene ne računa!
13

"Naravno da mi je žao, kad sam se vraćao nisam planirao da ovako ispadne, ali kad te trener ne želi nemaš previše opcija" kazao je Nikola Kalinić nakon što mu je istekao ugovor s Hajdukom.

VIDEO

I ovoj je priči došao kraj, zadnji dan lipnja bio je ujedno i zadnji dan ugovora koji je vezao Nikolu Kalinića s Hajdukom, a ono o čemu smo pisali odmah nakon završetka prvestva sada je dobilo i službeni epilog u vidu razlaza.

Pokretanje videa...

Hajdukovci i 'Kada umrem umotan u bilo' 00:54
Jedan Kalinić počinje pripreme, Awaziem na čekanju, četvorica ulaze u zadnju godinu ugovora
Jedan Kalinić počinje pripreme, Awaziem na čekanju, četvorica ulaze u zadnju godinu ugovora

Hajduk se s par kurtoaznih riječi oprostio od Kalinića na društvenim mrežama te ostavio mogućnost nastavka suradnje, ako se nešto u budućnosti promijeni:

"Nikola hvala ti na svemu, vrata Hajduka uvijek su ti otvorena"

Od kraja prošle sezone jasno je da ne postoji nikakva mogućnost daljnje suradnje između Ivana Leke i Nikole Kalinića, dalo se to zaključiti i iz statusa i minutaže koju je Kalinić imao u Lekinom mandatu na klupi Hajduka, kao i po tome što se iskusni centarfor nije pojavio na Poljudu prvoga dana priprema. Kalinić je u završnici sezone minute skupljao na kapaljku, nije dobio priliku zaigrati u finalu Kupa u Rijeci, niti se, poput Danijela Subašića, oprostiti u zadnjem ogledu sezone protiv Šibenika.

Nogometaši Hajduka prvi su finalisti SuperSport Hrvatskog kupa nakon što su na svom Poljudu svladali Goricu

Unatoč svemu što se događalo u zadnjih par mjeseci Kalinić se nije oglašavao, mirno je sačekao istek ugovora i onda u kratkim crtama ponudio svoju verziju priče, pojasnio je zbog čega nije započeo pripreme s ostatkom momčadi i zbog čega neće konkurirati za utakmice na početku nove sezone.
   
- Planirao sam nastaviti i dalje, odigrati još jednu sezonu u dresu Hajduka, ali trener mi je rekao da ne računa na mene, da se ne uklapam u njegovu viziju nogometa i planove – kazao je Kalinić te dodao kako mu je žao što je došlo do ovakve situacije:
 
- Naravno da mi je žao, kad sam se vraćao nisam planirao da ovako ispadne, ali kad te trener ne želi nemaš previše opcija. Jednostavno, nisam ja taj koji odlučuje, a nema baš previše smisla trenirati bez mogućnosti da na terenu pomognem suigračima.

Split: Promocija kalendara Hajduka za 2023. godinu

Leko je u više navrata kazao kako njegova momčad igra u formaciji s jednim centralnim napadačem, a to je Livaja, no to nije jedini problem. Dobro upućeni u zbivanja unutar bijele svlačionice uvjeravaju nas da je Kalinić bio jedan od inicijatora sastanka starijih igrača s Lekom, ono kad su nakon debakla 4-0 u Maksimiru a uoči utakmice s Osijekom tražili od trenera da promijeni taktiku i zaigra s četvoricom u zadnjoj liniji.

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka

Je li već tada Leko prekrižio Kalinića te što su jedan drugome kazali nakon toga znaju samo njih dvojica, no činjenica je da je u Osijeku Kalinić ostao na klupi i da je od tada minute skupljao na kapaljku, samo pred kraj utakmica. Jedini start od prve minute upisao je protiv Rijeke, kada nije bilo ni Krovinovića, ni Livaje..., a zadnjih 18 minuta u bilom dresu upisao je još u remiju protiv Dinama na Poljudu u travnju.

- Kad te trener ne želi nemaš previše opcija -  kazao je Kalinić i time potvdio priče koje su kolale hodnicima Poljuda.

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Kalinić definitnovno nije zaslužio ovakav kraj, pogotvo ne zbog načina na koji je inicirao razlaz s Veronom kako bi se vratio na Poljud pretprošle zime, kao i svega što je dao u međuvremenu. Podsjetimo, Kalinić se odrekao jako puno novca da bi se vratio, odmah po dolasku zaradio je neugodnu ozljedu ramena, u završnici pretprošle sezone zaradio je i koronu i nije mogao zaigrati u finalu Kupa. Potom mu je u Superkupu protiv Dinama slomljen nožni palac, protiv Villarreala je zaradio ozljedu jagodične kosti koju je obnovio na treningu. Doslovno je krvario za Hajduk...

Hajduk je na Poljudu pobijedio Slaven Belupo 5-1 nakon što su gosti vodili na poluvremenu

Za sada ostaje otvoreno pitanje je li Kalinić od danas u nogometnoj mirovini ili nije. Jasnog odgovora nema. Više je puta kazao kako više ne želi u inozemstvo niti bi igrao za neki drugi HNL klub, što bi značilo da je od danas nogometni umirovljenik. Ali ako Leko zareda s lošim rezultatima na početku sezone i uskoro ode s Poljuda, ipak postoji mogućnost da će se Kalinić reaktivirati i nastaviti igrati, jer ima veliku želju oprostiti se od Hajduka s naslovom prvaka. A i Hajduk je svojom objavom ostavio otvorenom mogućnost nastavka suradnje...

Jakobušićeva križaljka: Dvojica aseva ne žele potpisati, a tata Vušković više neće biti trener
Jakobušićeva križaljka: Dvojica aseva ne žele potpisati, a tata Vušković više neće biti trener

Kalinić je u dresu Hajduka odigrao 111 utakmica, zabio je 52 gola i podijelio 20 asistencija i ako se suradnja ne nastavi, pljesak na oproštajnoj utakmici najmanje je što bi klub mogao učiniti za njega, bez obzira na odnos s trenerom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'