Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kao da su 100 godina zajedno: Ruki, Beqiraj i Tonel razvaljuju

Kao da su 100 godina zajedno: Ruki, Beqiraj i Tonel razvaljuju
1

Nakon utakmice s Györom Dinamova ovogodišnja pojačanja počela su pristizati i zajedno s novoizabranim trenerom nastavili su graditi europsku sezonu

VIDEO

Pet najzvučnijih pojačanja ove sezone postali su standardni prvotimci. Iako bi mogli reći da je najveće ovosezonsko pojačanje trener Dinama Vahid Halilhodžić, nakon njega na Maksimir su pristigli Portugalac Tonel, Slovak Jakub Sylvestr te Fatos Beqiraj.

Najzvučnije pojačanje stiglo je krajem kolovoza. Optimističan Tonel (Antoniju Leonel Vilar Nogueira de Sousa) stigao je iz lisabonskog Sportinga, a po početnim izjavama se dalo zaključiti da je tu ponajviše zbog Vahida Halilhodžića. 

- Težim pobjedama i vrhunskim rezultatima. Shvatio sam da se radi o ambicioznom klubu u kojemu su igrali mnogi poznati igrači. Normalno da sam čuo za Šukera, Bobana... - kazao je na predstavljanju Portugalac, te dodao kako voli klubove u kojima se stvaraju nogometaši.

Standardni centralni branič nije bio samo jedan 'od onih Portugalaca'. Zasigurno je pojačao obranu. Uspio se nametnuti momčadi iskustvom, a zajedno s kapetanom Igorom Bišćanom čini neprobojni stoperski par. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Arijan Ademi (19) vodio je Šibenik kao najmlađi kapetan kluba u prošlogodišnjem finalu Hrvatskog kupa. Krajem svibnja prešao je u Dinamo, a do danas je dokazao kako Dinamo nije pogriješio time što ga je doveo. Zajec mu nije davao previše prilika, ali Halilhodžiću je postao ključna karika veznog reda, te u posljednje vrijeme više ne svlači dres prvotimca.  Odigrao je osam cijelih utakmica, a ukupno je proveo 969 minuta na terenu. Pozicija zadnjeg veznog rezervirana je za njega, dok njegove godine rade za njega. Ima potencijala, prvenstveno fizičkog, a Mamić je iza njega. Što mu još treba?

Ante Rukavina 'bombastično' je sletio u Zagreb jer je Dinamo pod hitno trebao popuniti rupu u špici odlaskom Marija Mandžukića u Wolfsburg. Brzi Ruki zabljesnuo je na samom početku sezone. U prvih pet utakmica zabio je pet golova, od toga dva Györu i time Dinamu otvorio put u Europsku ligu. Još je jedan važan prvi gol dao Villarrealu i pomogao u njegovom deklasiranju.

Crnogorac Fatos Beqiraj svoj peti gol zabio je na posljednjem gostovanju polusezone Prve HNL u Rijeci. Iako još nedefiniran igrač, 22-godišnji Beqiraj nije odmah oduševio Halilhodžića već uvukao pod kožu postepeno, iz utakmice u utakmicu. Reprezentativac Crne Gore vrlo je agilan i ima smisla za realizaciju.

- Moram biti još bolji. Samo se trebam ustaliti u momčadi i bit će još puno golova - prognozira 22-godišnji napadač.

Jakub Sylvestr, mlad Slovak svidio se Vahi na prvi pogled. Uspio je istisnuti isto tako mladog Andreja Kramarića i nametnuti se svojom prodornošću ali i suradnjom sa siugračima. Na žalost nema pravo nastupa u Europskim natjecanjima gdje bi njegovu kvalitetu mogli još bolje provjeriti. 

Uz njih na Maksimir su pristigli i golman iz Osijeka Mario Skender kao zamjena za Kelavu, no dobio je priliku tek u Kupu protiv Zadrugara. Leonard Mesarić doveden je iz Lokomotive ali 'stoper po zanimanju' pod Zajecom je proveo vrijeme na lijevom beku. No Vaha mu nije iskazao povjerenje pa od utakmice s Györom grije klupu. 

Pojačanja za europski Dinamo stigla su možda prekasno za Velimira Zajeca, no pod rukovodstvom Halilhodžića novopridošli momci uklopili su se u momčad kao da sto godina igraju zajedno.  

Jedno je sigurno. Nakon napada da je Zajecova momčad protiv Šerifa 'najgora Dinamova postava u zadnjih 20 godina', ovi su joj igrači dali poseban štih i u mnogome pridonijeli. Trenutno su bili vodeći skupini Europa lige, i izborili se da sami odlučuju o svojoj sudbini. A o dominaciji u HNL-u da ne pričamo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu