Obavijesti

Sport

Komentari 11

Kao nagradu za pobjedu u EL splitovci dobili let za Osijek

Kao nagradu za pobjedu u EL splitovci dobili let za Osijek
1

Pomalo istrošeni nakon najveće europske pobjede u klupskoj povijesti, nogometaši Splita putuju u Osijek na susret Prve lige. Snagu će uštedjeti putujući čarter-letom

VIDEO

Uprava Splita nagradila je igrače nakon velike europske pobjede nad Černomorcem, igrače su umjesto autobusom, kako je uobičajeno, na gostovanje u Osijek poslali čarter-letom kako bi se što manje umorili uoči uzvrata u Odesi u četvrtak.

- Velika je to stvar, do Osijeka bismo zbog gužve na autocesti putovali desetak sati, natrag vjerojatno isto toliko i zahvaljujemo vodstvu kluba što nam je to omogućilo - kazao je trener Ivan Matić, koji će u Gradskom vrtu tražiti pobjedu bez Bilića, Vidovića, Zagorca i Ibriksa, a upitan je i nastup Bellea.

- Osjećamo ritam dvije utakmice tjedno, malo smo potrošeni, no imamo dovoljno igrača i nadam se da se neće osjetiti njihov izostanak. U Osijek idemo nakon važne pobjede u Europi i od igrača očekujem da se ne opuste, nego da imamo dodatnu obavezu ponoviti igru od četvrtka. Osijek je dosad bilo gostovanje odakle se nismo vraćali u dobrom raspoloženju i nadam se kako ćemo tu tradiciju sada prekinuti. Svjesni smo kako su domaćinu potrebni bodovi, nisu uspjeli ni protiv Lokomotive, ni protiv Zadra, pa se nadam kako neće ni protiv nas.

Nakon sedam utakmica bez poraza crveni su visoko digli ljestvicu očekivanja.

- Svjesni smo što i koliko možemo. Nema razloga za euforiju, pobjeda nad Černomorcem mora nam biti dobar motiv da se više ne spuštamo ispod toga.

Nakon sjajne predstave protiv Černomoreca Tomislav Radotić vjeruje u nastavak serije dobrih rezultata i u HNL-u.

- Prije sezone nismo imali imperativa u Europi, to nam je bila nagrada za ono što smo napravili u prošloj sezoni. Nama je prvenstvo na prvom mjestu i tu moramo davati svoj maksimum. Snage imamo, dobro smo radili, ima dovoljno igrača za rotaciju i bitno je da svi pošteno odradimo ono što se od nas očekuje. Teško je nešto najavljivati, no ne idemo gore izgubiti, nego pobijediti. Do sada nismo imali sreće, ali s obzirom na naš pozitivan niz, očekujem da se to promijeni - kaže Radotić, koji je dugo čekao svoju priliku.

- Svi smo mi profesionalci, pokušavamo raditi najbolje što možemo, a prilika dođe kad-tad. Svima mlađima garantiram da je to tako, samo moraju biti pametni da priliku koja dođe iskoriste.

Utakmica između Osijeka i Splita u Gradskom vrtu na rasporedu je u nedjelju, 3. kolovoza u 19 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem