Obavijesti

Sport

Komentari 37

Kapetan Croatije iz Zmijavaca: Teren je bio sasvim OK. Što se oni žale, a ni nemaju svoj teren!

Kapetan Croatije iz Zmijavaca: Teren je bio sasvim OK. Što se oni žale, a ni nemaju svoj teren!
6

Nemamo samo mi problem, u Vukovaru i Dugopolju igralo se u sličnim uvjetima, po velikoj kiši i blatu. I drugi su tereni u sličnom, pa i u gorem stanju, kaže Mijo Šabić

VIDEO

Snimke drugoligaške utakmice između Croatije iz Zmijavaca i Zrinskog iz Jurjevca, okončane remijem bez golova, obišle su Hrvatsku, pa i šire. Nažalost, ne zbog neke posebno atraktivne i kvalitetne igre, nego u prvom redu zbog jako lošeg stanja terena na kojem je susret odigran. Teren je bio toliko loš i natopljen vodom da su igračima noge do gležnjeva upadale u blato.

Pokretanje videa...

Kaljuža u Zmijavcima 01:50

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

To nisu djeca u blatu, nego naša druga liga! Pogledajte kako su u Zmijavcima ometali penal...
To nisu djeca u blatu, nego naša druga liga! Pogledajte kako su u Zmijavcima ometali penal...

A kad je na isteku sudačke nadoknade dosuđen kazneni udarac za domaću momčad, sudac Ante Čulina nije mogao pronaći bijelu točku. Igrači Zrinskog rukama su kopali teren kako bi otežali izvođenje domaćem igraču, a igrači Croatije su uzvraćali tako da su iskopano blato vraćali natrag. Sudac Ante Čulina potjerao je igrače jedne i druge momčadi i krenuo mjesto izvođenja mjeriti nogama od gol-linije. Na koncu je udarac Antonia Prskala gostujući golman Marin Stanić obranio pa je susret završio početnim rezultatom 0-0, a s obzirom na uvjete u kojima je utakmica odigrana, rekli bismo da je to bilo i očekivano!

Prvi intervju gazde Zrinskog: Bio sam smetlar i vozač, a sad vodim klub prema Ligi prvaka!
Prvi intervju gazde Zrinskog: Bio sam smetlar  i vozač, a sad vodim klub prema Ligi prvaka!

- Veliki problem je što je dopušteno da se po takvim uvjetima utakmica odigra, ali situacija s kišom nije ni danas ništa bolja, tako da odgoda ne bi puno pomogla, pogotovo kad znamo da nas uskoro čeka treći krug natjecanja, a sustav je takav da se nakon dva kruga određuju parovi za treći, pa se sve utakmice moraju odigrati kako bi se mogla formirati ljestvica - kaže nam predsjednik Croatije Mirko Gudelj i dodaje:

- Nemamo samo mi problem s terenom, u zadnjih nekoliko kola odigrane su utakmice i u Vukovaru i u Dugopolju... u sličnim uvjetima, po velikoj kiši i blatu. Ne bih želio da se upire prstom u nas kad su i drugi tereni u sličnom, pa i uz gorem stanju.

Teren u Zmijavcima star je gotovo 30 godina i potrebna je njegova kompletna rekonstrukcija, što planiraju za ovo ljeto.

- Klub i teren su u vlasništvu općine, mi tu možemo nešto zakrpati i popraviti, ali ne previše. Došlo je vrijeme za kompletnu rekonstrukciju, a koliko znam, načelnik Mijo Šuto je u suradnji s upravom kluba izradio projekt za sanaciju i radovi bi trebali krenuti odmah nakon zadnjega kola. U planu je rekonstrukcija glavnog terena i izgradnja pomoćnog, jer bez odgovarajućih uvjeta nećemo dobiti licencu za sljedeću sezonu.

 

Kapetan Croatije Mijo Šabić kaže da teren nije bio toliko loš kakav se činio gledateljima na TV-u.

- Tri dana padala je kiša i teren je bio natopljen, ali na površini je bio ok. Mi koji duže igramo u ovom rangu natjecanja navikli smo na takve terene. Meni je to normalno, moraš se naviknuti na takve stvari. Najgore je bilo u kaznenom prostoru i oko bijele točke, a sve ostalo je bilo kao i na većini drugih terena, nije to samo u Zmijavcima - kaže kapetan i dodaje:

- Igrao sam ja i po većem blatu, i po snijegu, teško je, ali kao nama tako i njima. Sad čujem da se oni kao nešto žale na teren, pa što se oni imaju žaliti, oni niti ne igraju na svom terenu. Uostalom, mi smo propustili priliku, promašili smo penal za pobjedu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju