Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kapetan Varaždina bodrio Vuka u teškim bolovima: Pobjeda je za njega. Ovo još nisam doživio

Kapetan Varaždina bodrio Vuka u teškim bolovima: Pobjeda je za njega. Ovo još nisam doživio
10

Ne možeš ostati bez osjećaja u takvoj situaciji, rekao nam je Igor Postonjski nakon što je njegov suigrač Leonard Vuk slomio nogu na utakmici protiv Orijenta. Golman Riječana posjetit će ga u bolnici

VIDEO

Igrala se 47. minuta derbija 2. HNL između Varaždina i Orijenta. Tonio Teklić, igrač Hajduka na posudbi u Varaždinu, oklijevao je s udarcem i nakon lažnjaka šutnuo loptu u blok, ona se odbila prema petercu i došlo je do sudara Orijentova golmana Boglića i varaždinskog veznjaka Leonarda Vuka.

Vuk je pao i s bolnom grimasom na licu. Igrači su se sjurili i uvidjeli da se teško ozlijedio. Neki su bili blijedi kao krpe.

POGLEDAJTE VIDEO: Stadion Anđelko Herjavec

Pokretanje videa...

Stadion Varteksa 00:09

Ubrzo je stigla hitna medicinska pomoć. Medicinari su imobilizirali Vukovu nogu i nosilima ga prebacili u vozilo. Dok je čekao pomoć, s Vukom je bio kapetan Varaždina Igor Postonjski (27) koji mu je bio podrška.

- Ovo mi je prvi put da sam vidio tako tešku ozljedu. Ne možeš ostati bez osjećaja u takvoj situaciji - rekao nam je Igor Postonjski, kapetan Varaždina.

Igor zna kako je bilo Leonardu. On se prije dvije godine teško ozlijedio nastupajući za Inter protiv Lokomotive u Zaprešiću. Prilikom pokušaja izbijanja lopte cijelom težinom pao je na lijevu nogu. Pukao mu je ligament zgloba, a pauzirao je tri mjeseca, i to dok je trajala stanka u prvenstvu zbog prvog lockdowna.

Na utakmici između NK Varaždin i NK Orijent 1919. Leonard Vuk slomio nogu

Varaždin je nakon Vukove teške ozljede okrenuo utakmicu i slavio 2-1.

- Sve je to nebitno, samo da je Vuk u redu. Noga je stradala, nadam se da nije jako teško. Iz te negative utakmicu smo okrenuli u našu pozitivu i slavili. Ovo je pobjeda za njega - ističe Postonjski koji vjeruje da će Vuk nakon ozljede vratiti bolji.

- Otkako sam tu, taj dečko se trudi. Sad je dobio šansu i dobro je iskoristio. Nadam se da će iz ovoga izaći još čvršći te da će se vratiti još bolji - zaključio je Postonjski.

Kako doznajemo, Vuk je stigao u varaždinsku bolnicu i u subotu navečer završio na operaciji jer su mu slomljene tibija i fibula, obje potkoljenične kosti. Ovu zimu vratio se u Varaždin nakon što je jesenski dio prvenstva proveo u Međimurju.

Na utakmici između NK Varaždin i NK Orijent 1919. Leonard Vuk slomio nogu

Momčad Orijenta također je u šoku, pogotovo golman Kristian Boglić. Htio je odmah posjetiti Vuka, ali zbog njegove obrade u bolnici to nije bilo moguće. Iz kluba su nam rekli kako će ga posjetiti prvom prilikom i ispričati se za ozljedu, no jasno je da u startu nije bilo nikakve namjere, zato sudac Jakov Titlić nije dosudio ni faul za Varaždin.

- Teško je o bilo čemu pričati kada se na utakmici dogodila teška ozljeda našeg igrača. Ovo je pobjeda prije svega za njega. Želim mu da se što prije oporavi, da se vrati još bolji i jači - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

Na utakmici između NK Varaždin i NK Orijent 1919. Leonard Vuk slomio nogu

Inače, Varaždincima ovo nije prvi put da njihovom stadionu gledaju scene teško ozlijeđenih nogometaša. Prije dvije i pol godine u utakmice šesnaestine finala Hrvatskog kupa teško se ozlijedio Tomislav Turčin (24).

Tadašnji igrač Rijeke na posudbi u Varaždinu također je slomio nogu kad je na njega naletio igrač Rudeša Toni Gorupec. Nogometu se vratio nakon deset mjeseci stanke, a danas je u Aluminiju u Sloveniji. Nadamo se da će Leonard također oporaviti i vratiti na travnjak.

Na utakmici između NK Varaždin i NK Orijent 1919. Leonard Vuk slomio nogu
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...