Obavijesti

Sport

Komentari 22

Kapetan Zadra oštro po sucima: Pa ovo je gadljivo što nam rade! Neka ih sve bude stid i sram...

Kapetan Zadra oštro po sucima: Pa ovo je gadljivo što nam rade! Neka ih sve bude stid i sram...

Bez imalo ustručavanja želim reći kako sudački kriterij nema veze ni s čim, bio je sramotan i to nije dobro za sport odnosno košarku. To nije nimalo sportski od njih i može ih biti stid i sram, zagrmio je Mavra

VIDEO

Sve ulaznice planule su nekoliko sati uoči utakmice, a samim gradom zavladala je košarkaška euforija koja se jako dugo nije osjetila. Svi su pričali o velikoj majstorici za naslov prvaka.

Pokretanje videa...

Split pobijedo Cibonu 00:21

I spektakl u Draženovu domu opravdao je sva očekivanja i 'nahranio' košarkaške sladokusce. Cibona je u petoj utakmici finala pobijedila Zadar 56-51 i nakon tri godine okitila se naslovom, ukupno 20. u prvenstvu Hrvatske. 

Masovni navijači vjetar u leđa očito je stvorio i pritisak mladićima iz Cibone koji su loše ušli u utakmicu pa su Zadrani već u prvoj četvrtini imali velikih plus deset. No, kad su se oslobodili pritiska i kad se zagrijala ruka, na parketu je postojala samo jedna momčad.

Cibona pobijedila Zadar i osvojila naslov prvaka Hrvatske

Cibosi su vrlo brzo rastopili prednost gostiju pa preuzeli kontrolu nad utakmicom. U drugoj četvrtini pobjegli su na olus 13, održavali su prednost, ali u posljednjoj četvrtini naglo pali. Zadar je spustio na minus jedan, ali više od toga nije mogao. Cibona je pobijedila 56-51 i proslavila titulu.

Cibona pobijedila Zadar i osvojila naslov prvaka Hrvatske

Briljirao je Toni Nakić s 15 koševa i sedam skokova, a na kraju je i zasluženo problašem za MVP-a finala. Roko Prkačin zabio je 14 uz šest skokova i pet asistencija, a kod Zadra je najbolji bio kapetan Dominik Mavra sa 13 koševa. A nakon utakmice bio je poprilično oštar.

Peta utakmica finala prvenstva Hrvatske, KK Cibona - KK Zadar

- Ovo što ću kazati nimalo ne umanjuje pobjedu i Cibonin trofej momci su se borili i svaka im čast! Naime, bez imalo ustručavanja želim reći kako sudački kriterij nema veze s ničim, bio je sraman i to nije dobro za sport odnosno košarku. Kroz cijelu sezonu je bilo tako ne samo u ovoj finalnoj seriji, nebitno gdje se igralo u Zadru ili Zagrebu, uvijek su bili kontra nas. Možda će nekima zvučati čudno, ali moram upotrijebiti riječ, sve skupa gadljivo je gledati ovakvo suđenje u utakmici koja odlučuje o prvaku. To nije nimalo sportski od njih i može ih biti stid i sram - zagrmio je Mavra koji nije uspio odvesti Zadrane do obrane naslova. 

Zagreb: Prva utakmica polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske, Cibona - Gorica

Toni Nakić došao je u Cibonu prije dvije godine. Mučio se s ozljedama, nije do kraja pokazao sve što može, ali u samoj završnici sezone vidjeli smo možda i najboljeg Tonija otkako je stigao u Draženov dom. U svih pet utakmica je briljirao, posebno u majstorici i donio naslov Vukovima. 

Cibona pobijedila Zadar i osvojila naslov prvaka Hrvatske

- Došao sam u Zagreb da bih osvajao trofeje, drago mi je što smo uspjeli ostvariti dvostruku krunu, peharu iz Kupa Krešimira Ćosića pridodali smo naslov prvaka Hrvatske. Nitko sretniji od mene, jer mi je želja bila igrati pred punom dvoranom Draženovog doma i to mi se ostvarilo. Na koncu kao momčad smo se dokazali i to me osobito veseli - rekao je junak finala. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...
VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'
SUZE MLADOG NOGOMETAŠA

VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'

Rekli su mi da sam pozitivan, mislio sam 'pa nije valjda opet covid'. Policija me čekala u svlačonici, upala mi je u kuću gdje je djevojka bila sama. Ne bih ovo poželio ni najvećem neprijatelju, rekao je Vušković