Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kapetanica 'kraljica šoka': Nitko se od nas neće oprostiti. Ići ću na OI, i 2032. ako treba!

Kapetanica 'kraljica šoka': Nitko se od nas neće oprostiti. Ići ću na OI, i 2032. ako treba!
5

Planiram igrati do 40. i ostvariti olimpijski san, kaže Katarina Ježić: "Zadovoljne smo sve izbornikom Obrvanom, a glupost su komentari da smo u završnici protiv Mađarske ostale bez snage"

VIDEO

Nema prave terapije nakon takvog poraza. Neke su od nas otišle šetati, ja sam odradila trening u teretani, nisam imala snage ni za što drugo.

'Nekim igračicama ovo je bila zadnja prilika za Igre. I ja sam u Londonu tugovao s njima...'
'Nekim igračicama ovo je bila zadnja prilika za Igre. I ja sam u Londonu tugovao s njima...'

I Katarinu Ježić (30) i sve nas boli još sve ono što se u ponedjeljak dogodilo u Göteborgu protiv Mađarske. Vrtjet će se dugo taj film i "hičkokovski" scenarij u kojem smo sa šest razlike 15 minuta prije kraja imali četvrtfinale Svjetskog prvenstva i olimpijske kvalifikacije. Teško je svima, a kada je najteže, onda se pokazuju pravi kapetani.

- Moramo prihvatiti jer ništa ne možemo promijeniti iako je način na koji smo ostali bez svega nevjerojatan. Ostat će dugo u srcima. Najteže je bilo nakon utakmice, sad se već vraćamo u stvarnost premda su još jake emocije, osjećaji - iz svog će Novog Vinodolskog kapetanica Keti nakon terapije bicikliranjem.

Croatia vs Senegal

Izbornik Obrvan rekao je da se ovakav scenarij ne bi ponovio u idućih 100 utakmica?

- Definitivno. Iako moram reći da je sve pripremio na vrhunskoj razini, od treninga, analize. Sve smo zadovoljne njime i nema smisla da tražimo krivca za to što se dogodilo. 

A zašto se dogodilo?

- Počet ću od sebe i reći da sam mogla zabiti jedan od dva zicera koje sam promašila i da bi bilo drugačije. Želim naglasiti i da su ovi komentari da nismo imale snage u završnici glupost, pa nama je cijela budućnost ovisila o tih 15 minuta i ne da nemaš snage, nego "jedeš" ljude. I zaredalo se nekoliko neobjašnjivih sudačkih odluka, nemam riječi za to kako su sutkinje promijenile kriterij i prestale vidjeti neke stvari. Nisu sudile sedmerac Valentini Blažević, nego vratile prekršaj na devet metara, potom nisu svirale nogu Mađarice, čisti gol Dejane Milosavljević, a onda i onaj sedmerac koji su svirale Mađarskoj na njihovoj polovici. Prema pravilima svako ometanje igračice s loptom dok protivnička golmanica nije u šest metara kažnjava se sedmercem, ali se jasno vidjelo da je Lucija Bešen u trenutku udarca bila u šest metara! Imaju VAR, a ne koriste ga kada treba. Bile smo u šoku, nismo znale što se događa, stisle su nam se ruke, nije bilo obrana... Voljela bih naći prave odgovore i za sebe i za vas.

Imate li odgovor je li ovo najbolniji poraz generacije?

- Ne znam. Za neke pretpostavljam da je, ali ja neću karijeru, dao Boh, završiti tako skoro. Ne znam tko će još koliko igrati, ali nema naznaka da će netko prestati. Ovo je samo lekcija da se stvari više ne ponove.

Dva olimpijska ciklusa

Nismo ni ovaj put, tko zna koji u nizu, saznali za što bismo bili sposobni u punom sastavu. Bez Ane Debelić dosta je toga u napadu palo na vaša leđa?

- Ana je moja jako dobra prijateljica i cimerica, čuli smo se s njom svaki dan. Nedostajala nam je u svakom smislu i ne mogu govoriti što bi bilo kada bi bilo jer ne želim osporavati cure koje su bile tu. Ana je odlična igračica u oba smjera i čekamo da se vrati i da konačno na velikom turniru budemo kompletni i pokažemo što možemo.

Obrvan: Sutkinje nisu dorasle takvoj utakmici! Blažević: Sinoć nitko nije mogao spavati...
Obrvan: Sutkinje nisu dorasle takvoj utakmici! Blažević: Sinoć nitko nije mogao spavati...

Nastavlja li ova generacija zajedno prema Los Angelesu?

- Razgovarale smo o svemu i ni u kakvom kontekstu nisam čula da bi netko od nas mogao prestati i vjerujem da ostajemo i dalje u ovom sastavu. Osobno mi ne manjka motivacije, jako sam dugo čekala da osvojim Ligu prvaka i dočekala prošle sezone. Želim na olimpijske igre jer nisam bila na onima u Londonu i znam da će se to dogoditi, da ću ići na olimpijske igre. Moj se san mora ostvariti ili 2028. godine u Los Angelesu ili Brisbaneu 2032. 

Dugo ćete još biti na parketu?

- Planiram igrati do 40. godine i odraditi još dva olimpijska ciklusa. Svaki se dan brinem o tijelu, uz pomoć doktorice Brozičević. Samo da me zdravlje posluži.

Hoćete li se poslužiti daljinskim i paliti TV do kraja prvenstva?

- Pogledala sam već četvrtfinala. Ne mogu bez toga, volim rukomet i ispratit ću ostatak turnira. Imam i puno prijateljica u reprezentacijama. Voljela bih da bude iznenađenja, ali mislim da će Norvežanke osvojiti, bez obzira što su ih Francuskinje dobile u skupini, no u finalu će, vjerujem, drugačije odigrati - na kraju će Keti koja će 21. siječnja s rumunjskom Dunareom gostovati u Zagrebu.

- U skupini smo Europske lige s Lokomotivom. Zbog zadnjih rezultata, u klubu su nas nagradili i dali nam slobodno sve do 27. prosinca.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...