Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Karačić se voli dobro obući, vidjet ćemo se opet u finalu'

'Karačić se voli dobro obući, vidjet ćemo se opet u finalu'
2

U svakoj dobroj ekipi mora biti jedan Hrvat. Vi uvijek igrate sa srcem, iskusni ste, živite rukomet. Niste me iznenadili, bio sam siguran da ćete doći ovdje i zaslužili ste, kaže Alex Dujšebajev, zvijezda Španjolaca

VIDEO

Tata je bio majstor, ali majstor je i on. Nema visinu da prepuca svaku obranu, ali ima brzinu da svaku zaobiđe. Pa tko ga prvi uhvati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

05:02

- U početku je bilo teško nositi se s prezimenom, ali više ne smeta - rekao nam je na Alex Dujšebajev, sin legendarnog Talanta, na mješavini hrvatskog, srpskog i makedonskog jezika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To je ostavština iz četverogodišnjeg boravka u Vardaru iako ne znamo kako je jedan Španjolac uspio pronaći jedan, svoj, jezik među ta tri. U svakom slučaju smo ga morali pohvaliti, pogotovo jer dvije godine sluša poljski u Kielcu.

- Dobro je, ha? Poljski još moram popraviti.

Duvnjaku je djed obećao 50 kn za baš svaku ukradenu loptu...
Duvnjaku je djed obećao 50 kn za baš svaku ukradenu loptu...

Uglavnom, on i Španjolci čekaju nas u srijedu (16 sati, RTL) u 'finalu' drugog kruga. Nije svejedno tko će kao prvi u Stockholm na polufinale.

-  Da, mi svakako hoćemo pobijediti i u svakom slučaju trebalo bi biti lakše igrati protiv drugoplasiranog iz one skupine. Međutim, naravno da će i Hrvatska htjeti pobjedu. Obranom ste nas uništili prošle godine na SP-u, sad ćemo to malo promijeniti.

Hrabra najava iako si je Španjolci zbog odigranog dosad i mogu dopustiti. Prvenstva prolaze, ali oni se, pak, ne mijenjaju. Dujšebajev je s 27 godina - treći najmlađi (!). Prosjek im je 30,6. 

- Istina, nema starijih od nas. Ali trener zna kako to balansirati, kada treba manje forsirati starije, kada više. Imamo dobru rotaciju, dosta igrača.

Alex je u Vardaru igrao s Lukom Cindrićem i Igorom Karačićem, sada je u Kielcu samo s Karačićem, u Hrvatskoj je 2018. osvojio europsko zlato. Ne možete bez Hrvata i Hrvatske?

- Ha, ha, da. U svakoj dobroj ekipi mora biti jedan Hrvat. Vi uvijek igrate sa srcem, iskusni ste, živite rukomet. Niste me iznenadili, bio sam siguran da ćete doći ovdje i zaslužili ste.

Mogli bismo se sastati dvaput u pet dana.

- Gdje to mogu potpisati? Dajte mi odmah papir i olovku.

Rambo iz Ljubuškog: Ma nema umora, za Hrvatsku se gine...
Rambo iz Ljubuškog: Ma nema umora, za Hrvatsku se gine...

Veseljak je, baš zanimljiv tip. Najduže je od svih Španjolaca ostao u mix-zoni, bez da je dao ikakav signal da bi što prije pobjegao od nas. Pa onda da još provjerimo što ste pričali s Karačićem.

- Vidjeli smo se prije Njemačke. Baš mi je drago zbog njega što ovako dobro igra. Kakav je u svlačionici u Kielcu? Bilo mu je teško u početku jer su Poljaci malo drugačiji, ali on uvijek daje malo više od drugih, voli se zabavljati, takav ti je igrač uvijek plus. O, da, i voli se dobro obući, to sigurno. Nadam se da se vidimo opet u finalu.

Nemamo ništa protiv, dapače.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović