Sport

Komentari 19

Karpinovi antivakseri još nisu izgubili, a primili su jedan gol

Karpinovi antivakseri još nisu izgubili, a primili su jedan gol

Kad god im je trebao bod za prolazak, Rusi su izgubili. Ali taj osjećaj Valerij Karpin kao izbornik još nije iskusio. Samo 10 posto ruskih navijača vjeruje u pobjedu, ali pola ih očekuje prolazak

Hrvate je uplašilo naših 6-0 protiv Cipra, pogotovo Olića i Ćorluku, koji jako dobro poznaju rusku ligu i naše igrače i nisu vjerovali da možemo biti tako dobri, prenose ruski mediji.

Oni su, zapravo, strogo polarizirani. Dio medija i stručnjaka gura "vatrenima" ulogu favorita i izvlači podatke kako je Rusija izgubila zadnjih pet puta kad je trebala bod za prolazak i kako je Valerij Karpin izvukao maksimum iz prosječne momčadi, drugi podvlače da Karpin još nije izgubio utakmicu kao izbornik, u šest utakmica ima pet pobjeda i remi s Hrvatskom u Moskvi, a jedini gol primili su od Slovenije, gol razlika njegove "zbornaje" je 13-1.

Soccer - UEFA Champions League - Group F - Chelsea v Spartak Moscow - Stamford Bridge

U velikoj anketi "Sport expressa" samo je deset posto navijača prognoziralo pobjedu Rusa. Ali možemo to gledati i iz drugoga kuta: pola ruskih navijača tvrdi da će Rusija u nedjelju otputovati kući kao putnik na SP. Jer 50 posto njih prognoziralo je pobjedu Hrvatske, a 40 posto remi. Koji je također Rusima dovoljan.

Rusi, inače, zadnjih dana masovno dolaze u Hrvatsku. Ali ne zbog utakmice nego zbog - cijepljenja protiv Covida 19. Po zapadnjačka cjepiva i Covid putovnicu, koje im u Rusiji nisu (toliko) dostupne.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Russia v Cyprus

I dok je u redovima "vatrenih" cijepljenje bilo tema na Euru, kad je Ivan Perišić zbog pozitivnog testa morao propustiti osminu finala protiv Španjolske, a HNS je obavijestio da je velika većina igrača cijepljena, u ruskoj momčadi nije takav slučaj.

- Mišljenja su podijeljena, neki su se cijepili, neki nisu. Neki se boje, neki jednostavno ne žele. Baš kao i ostali ljudi u Rusiji, neki su za, neki protiv. Ja podržavam cijepljenje, ali nije pitanje za mene treba li tjerati ljude na to. Oko 70 posto naših igrača se cijepilo, neki čekaju drugu dozu, neki neće. Zašto? Možda su antivakseri, ne znam - rekao je za Sport-Express Karpin.

POGLEDAJTE NAVIJAČKU PJESMU: CRVENO BIJELO PLAVA

Najčitaniji članci