Sport

Komentari 9

'Kauboji' Euro započinju u Szegedu, a tamo ne mogu na Španjolce, Norvežane, Nijemce

'Kauboji' Euro započinju u Szegedu, a tamo ne mogu na Španjolce, Norvežane, Nijemce

Osim spomenutih s Hrvatskom su u skupini Slovenija i Portugal. Momčad Hrvoja Horvata saznala je i da će prvu fazu natjecanja odraditi u Szegedu. Ždrijeb je u četvrtak

Hrvatska rukometna reprezentacija na kvalifikacijskom turniru u Montpellieru, nažalost, nije uspjela izboriti Olimpijske igre u Tokiju ovog ljeta. 'Kauboji' su, u najmanju ruku, na šokantan način završili treći u skupini. Ali dobro, to je već povijest i ne može se promijeniti.

No, zato će 'kauboji' imati 'popravni' na Euru u Mađarskoj i Slovačkoj sljedeće godine. U nedjelju su se odigrale i posljednje utakmice u kvalifikacijama kroz koje smo saznali 20 putnika na Euro, uz četiri koje smo već otprije znali - Hrvatska, Španjolska te domaćini Mađarska i Slovačka.

Umjesto, kvalifikacija te četiri reprezentacije igrale su EHF Euro kup gdje je izbornik isprobao neke mlade snage za budućnost, ali i neke koji bi mogli konkurirati već za predstojeće natjecanje.

EHF je nekoliko dana prije ždrijeba koji je na rasporedu u četvrtak (6. svibnja) objavio jakosne skupine tako da je momčad Hrvoja Horvata saznala s kojim reprezentacijama ne može biti u prvoj grupi, a to je prvak i četiri najbolje momčadi u kvalifikacijama, odnosno - Španjolska, Norveška, Slovenija, Njemačka i Portugal.

U drugom su 'potu'' domaćin, četiri prvoplasirane momčadi kvalifikacija i jedna drugoplasirana u kvalifikacijama, odnosno - Švedska, Mađarska, Rusija, Danska, Srbija i Austrija.

Treća jakosna skupina donosi nam domaćina Slovačku te Bjelorusiju, Island, Češku, Sjevernu Makedoniju te, iznenađujuće, Francusku koja je završila u kvalifikacijama iza Srbije.

2021 IHF Handball World Championship - Quarter Final - France v Hungary

U četvrtom, najslabijem potu su dvije drugoplasirane momčadi kvalifikacije te četiri najbolje trećeplasirane, odnosno - Nizozemska, Montenegro, Ukrajina, Poljska, Bosna i Hercegovina te Litva.

'Kauboji' će prvu fazu natjecanja odraditi u susjednoj nam Mađarskoj, Szegedu.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Danska - Hrvatska

Najčitaniji članci