Sport

Komentari 3

Khabib siguran 80 posto: Volio bih da je sljedeći meč u Rusiji

Khabib siguran 80 posto: Volio bih da je sljedeći meč u Rusiji

Dagestanac Khabib Nurmagomedov (30) odmara nakon pobjede protiv Poiriera i ujedinjenja pojaseva lake kategorije. U pregovorima je za iduću obranu titule, a taj bi meč volio odraditi pred domaćom publikom

Ja bih se stvarno volio boriti u Rusiji. Pregovori se nastavljaju, u ovom trenutku sam 80 posto siguran da će moj idući meč biti u Rusiji, rekao je Khabib Nurmagomedov (30) u razgovoru za ruski Channel 1.

Dana White potvrdio je kako će sljedeći protivnik prvaka lake kategorije biti Tony 'El cucuy' Ferguson ako će biti sve uredu s njim. Prije godinu i pol 'El cucuy' je morao otkazati borbu protiv Khabiba, a bilo je to drugo s njegove strane. Prije je dvaput odgodio i Khabib koji je završio u bolnici zbog problema sa skidanjem kilograma. Osim 'unutarnjeg demona' Ferguson je svladao Cerronea Pettisa, a sad je na redu i Nurmagomedov. 

No, sad bi se (napokon) trebali naći u oktogonu, ali još nije poznato gdje. Prema nagađanjima, ta bi se borba trebala održati u prosincu na UFC-u 245, a to bi mogla biti treća borba za titulu na tom događaju. Bolja borba od ove ne postoji pa bi ona trebala preuzeti i ulogu glavne borbe večeri. Nagađanja i usmeni dogovori su jedno, ali još se uvijek čeka službena potvrda.

Ali, nakon ovih izjava Khabiba moglo bi se dogoditi i da White 'zapleše kako Dagestanac svira' i da mu priliku za obranu titule pred domaćom publikom.

- U St. Petersburgu postoji natkrivena arena. U Moskvi postoji Luzhniki stadion. Tamo sam bio za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu kada je kišilo, a da se to dogodi dok je MMA priredba, sve bi bilo uništeno. Ali u St. Petersburgu postoji stadion koji prima 75 tisuća ljudi, tamo bi se mogli boriti. Mala dvorana ne bi imala smisla - objasnio je Khabib.

Sad je na redu Dana White. PPV-ovi će se zasigurno masovno prodavati za borbu Fergusona i Khabiba, a za UFC ne bi bilo na odmet da se priredba održi u što većoj dvorani...

Najčitaniji članci