Obavijesti

Sport

Komentari 43

Klubovi, navalite! Slobodni su Messi, Ramos, Costa, Mandžo...

Klubovi, navalite! Slobodni su Messi, Ramos, Costa, Mandžo...

Tržište je prepuno stranih i domaćih nogometaša bez ugovora. Kod stranih, listu predvodi Messi, koji bi se ipak trebao dogovoriti s Barcelonom, a od Hrvata tu su Šimunović, Caktaš, Mandžo, Halilović...

VIDEO

Klubovi su zbog korona-krize odlučili srezati budžete pa se rješavaju skupih igrača i okreću se onima iz vlastita pogona ili dobrom skautingu i umijeću pregovaranja.

Barcelona je, primjerice, pokazala da momčad može strahovito pojačati bez uloženog centa na ime odštete. U novoj eri Joana Laporte, u Barcelonu su bez odštete, po isteku ugovora, stigli Cityjev branič Eric Garcia (20) te napadač Sergio Aguero (33), a došao je i Memphis Depay (27) iz Lyona. 

Messi više nije igrač Barcelone; Laporta: Volio bih vam reći da Leo ostaje, ali još ne mogu...
Messi više nije igrač Barcelone; Laporta: Volio bih vam reći da Leo ostaje, ali još ne mogu...

Bez odštete se pojačavao i superbogati PSG. Došao je nizozemski veznjak Georginio Wijnaldum (30) iz Liverpoola, a Inter je sredinu terena pojačao turskim veznjakom Hakanom Çalhanoğluom (27), kojemu je istekao ugovor s Milanom.

Na tržištu ima još hrpu nogometaša, a mi smo izdvojili top 10 stranih i domaćih nogometaša koji su ostali bez kluba.

Strani nogometaši

1. Lionel Messi (34) - Argentinac je prvim danom srpnja postao slobodan nogometaš. Laporta i otac argentinskog čarobnjaka u odličnim su odnosima i novi ugovor je pitanje formalnosti, ali predsjednik Barce svejedno je nervozan jer ostanak mnogih sponzora u klubu ovisi isključivo o Messiju. Vrijedi 80 milijuna eura.

2. Gianluigi Donnarumma (22) - Talijanskom golmanu istekao je ugovor s Milanom, a povezivalo ga se s Realom i PSG-om. Navodno je najbliži Francuzima. Talijanski mediji pisali su da su ljudi iz PSG-a usred Eura, kad su Talijani imali slobodan dan, poslali kombi po njega pred hotel, kako bi Gigi obavio liječničke pregled i stavio paraf na ugovor s francuskim doprvakom. Vrijedi 60 milijuna eura.

Euro 2020 - Round of 16 - Italy v Austria

3. Elseid Hysaj (27) - Pouzdani desni bek bio je u Napoliju od 2015., a sad je ostao bez kluba. Vrijedi 13 milijuna eura, u Serie A ima 214 utakmica i novi klub bi trebao pronaći bez problema.

4. Sergio Ramos (35) - Iskusni španjolski branič s Realom se rastao u suzama. Prošle sezone nije previše igrao zbog brojnih ozljeda, zbog toga nije pozvan ni za Euro. Možda je već veteran, ali iza sebe ostavlja sjajnu statistiku u "kraljevskom klubu". Za Real je odigrao 671 utakmicu i zabio 101 gol uz 40 asistencija. Kažu da je najbliži PSG-u.

5. Nikola Maksimović (29) - Napoli se i odrekao stasitog srpskog stopera Maksimovića. U Serie A odigrao je 132 utakmice, tek je ušao u najbolje igračke godine i za njega će sigurno biti puno interesa.

6. Paulinho (32) - U Kini je na snazi ograničenje plaća pa je bilo jasno da za bivšeg brazilskog reprezentativca tamo neće biti mjesta. Napustio je superbogati GZ Evergrande i traga za novim klubom. Prema Transfermarktu vrijedi devet i pol milijuna eura.

Brasileiro Championship - Juventude v Flamengo

7. Jerome Boateng (32) - Bivši njemački reprezentativac još nije u poznim igračkim godinama, ali brzinom definitivno više ne može parirati. Napustio je Bayern i traži novi klub, a izvjesno je da će se priključiti Herthi, klubu u kojem je počeo karijeru. U klub je nedavno došao i njegov polubrat Kevin-Prince Boateng.

8. Alex Teixeira (31) - Ista priča kao i s Paulinhom. Jiangsu ga više nije mogao plaćati i sad je nekad sjajni ofenzivac Šahtara primoran pronaći novi klub. A možda i nije, ne sumnjamo da je u Kini zaradio brdo love...

9. Diego Costa (32) - Atletico ga je prekrižio zbog loših igara i problematičnog ponašanja, potpuno su ga "pojeli" Joao Felix i Luis Suarez. Već neko vrijeme igra u slaboj formi, ali svojom konstitucijom i nogometnim znanjem može pomoći nekim klubovima.

10. Stevan Jovetić (31) - Klasa crnogorskog nogometaša nikad nije bila upitna, ali karijeru su mu unazadile ozljede. Da ih nije bilo, možda bi danas pričali o ponajboljem nogometašu Balkana. Ovako mu je Niko Kovač morao pokazati izlazna vrata u Monacu. "Šuška" se da bi se mogao vratiti u Partizan.

Domaći nogometaši

1. Jozo Šimunović (26) - Hrvatski stoper vrijedi milijun i pol eura, ali bez kluba je već više od godinu dana. Celtic je napustio zbog brojnih ozljeda, a ljetos ga se povezivalo s nekim turskim klubovima i Rijekom. Ipak, nije se realiziralo...

2. Mijo Caktaš (29) - Hajduk je potvrdio da je Caktaš od 1. srpnja slobodan nogometaš. Povezivalo ga se s Legijom, Osijekom i nekim grčkim klubovima, ali zasad je najbliži saudijskom prvoligašu Damacu.

Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk

3. Zvonimir Šarlija (24) - Prije dvije godine napustio je Slaven Belupo i otišao u CSKA Moskvu. Igrao je neko vrijeme, ali brzo je pao u drugi plan pa se skrasio u Turskoj. Zadnji angažman imao je u Ankaragucuu, a trenutačno vrijedi 800.000 eura.

4. Luka Bogdan (25) - Ovom stasitom stoperu istekao je ugovor s Livornom, a prošlu sezonu odradio je na posudbi u Salernitani s kojom je ušao u Serie A. U drugoj talijanskoj ligi je odigrao 79 utakmica uz šest golova. Uopće nije loše.

5. Mario Mandžukić (35) - Istekao mu je ugovor s Milanom. Danas vrijedi 800.000 eura, ali i dalje je poželjan i mnogi su mu spremni dati dobra primanja. Indijski mediji pišu kako je za njega zainteresiran tamošnji najtrofejniji klub - ATK Mohun Bagan.

6. Josip Čondrić (27) - Ne tako davno spominjao se kao jedna od opcija za golmana Dinama. Odradio je dobru sezonu s Rotor Volgogradom u Rusiji, ali njegov klub ispao je iz lige pa sad traži novi klub. Prema Transfermarktu vrijedi 700.000 eura, a prioritet mu je inozemstvo.

7. Anton Maglica (29) - U turskoj ligi zabio je gol uz jednu asistenciju u osam nastupa za Kayserispor. Tamo je igrao s igračima poput Aarona Lennona i to će mu sigurno biti veliko iskustvo.

Eintracht Frankfurt - Apollon Limassol

8. Alen Halilović (25) - Trebao je biti ponajveća zvijezda hrvatskog nogometa, a u najboljim godinama nema klub. U pregovorima je s Birminghamom oko novog ugovora, ali nisu se još dogovorili. Danas vrijedi 600.000 eura, iza njega je solidna sezona u Championshipu, ali potencijal nije ispunio, ni približno.

9. Marko Kolar (26) - Mladić iz Zaboka napustio je nizozemski Emmen po isteku ugovora. U elitnom razredu tamošnjeg nogometa odigrao je 35 utakmica uz pet golova i četiri asistencije. Sigurno će biti poželjan na tržištu.

10. Ante Roguljić (25) - Bio je član tadašnje zlatne generacije s Halilovićem i perjanica RB Salzburga, ali isto se zagubio. Završio je epizodu u slovačkom Trenčinu. U 63 utakmice za taj klub zabio je 18 golova uz šest asistencija i to je možda naznaka da se vraća na prave staze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba