Sport

Komentari 14

Koemanov rat s Barcom: Nudili mu 7 milijuna eura, on traži još

Koemanov rat s Barcom: Nudili mu 7 milijuna eura, on traži još

U slučaju prijevremenog otkaza što se u konačnici i dogodilo, otpremnina Ronalda Koemana prema ugovoru koji je potpisao s Barcelonom trebala je iznositi 12 milijuna eura

Bivši trener Barcelone Ronald Koeman, koji je prošlog tjedna dobio otkaz zbog loših rezultata, odbija pristati na smanjenju otpremninu koju mu nude, objavili su španjolski mediji.

Koeman je preuzeo Barcu u kolovozu 2020. napustivši kormilo nizozemske reprezentacije prije isteka ugovora, a katalonski klub je za to platio pet milijuna eura odštete. Sa Barcom je potpisao dvogodišnji ugovor, ali je nakon 14 mjeseci dobio otkaz.

U ugovoru sa Barcelonom u slučaju prijevremenog otkaza bila je predviđena otpremnina od 12 milijuna eura, a sada Barca nudi sedam milijuna, na što Koeman ne želi pristati.

Prvi favorit za njegova nasljednika još je jedna igračka legenda Camp Noua, Xavi (41), koji zadnje dvije godine vodi katarski Al Sadd.

Club World Cup - Quarter Final - Monterrey v Al Sadd SC

I iz same Barcelone su naveli kako su pregovori s Xavijem sve intenzivniji i kako vjeruju u njegov brzi dolazak, a i često pouzdana madridska Marca navela je kako je dolazak Xavija u Barcelonu gotova stvar.

No, sam Xavi, trenutačno trener katarskog Al Sadda, nije govorio u tom tonu.

- Trenutačno sam jedino i isključivo fokusiran na rad u Al Saddu. I o ničemu drugome ne želim razgovarati - prilično tvrdo i uvjerljivo je rekao Xavi koji je u tom klubu od 2019. godine i to mu je za sada jedini trenerski posao u kratkoj karijeri.

Najčitaniji članci