Sport

Komentari 3

Konjuh ispala na otvaranju RG-a

Konjuh ispala na otvaranju RG-a

Hrvatska tenisačica je osvojila tek tri servis gema, dok je četiri puta oduzimala servis protivnici. Ostali hrvatski predstavnici, Marin Čilić i Petra Martić, 1. kolo igraju sutra

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nastup na drugom "grand slam" turniru sezone, Roland Garrosu okončala je u 1. kolu, nakon što je bila uspješna u kvalifikacijama na startu glavnog dijela turnira za 23-godišnju Dubrovčanku previsokom preprekom pokazala se treća nositeljica Bjeloruskinja Arina Sabalenka koja je bila bolja sa 6-4, 6-3.

U susretu koji je trajao sat i 15 minuta kobna po Konjuh je bila igra na njezinom servisu jer je osvojila samo tri gema na svom početnom udarcu, a četiri na servisu Sabalenke.

Imala je Konjuh dva puta "break" prednosti u prvom setu, vodila je sa 2-0 i 4-2, no Sabalenka se uspijevala vratiti. Ključnom se pokazala serija od šest uzastopnih gemova Bjeloruskinje krajem prvog i početkom drugog seta kojima je zaostatak od 2-4 pretvorila i osvajanje prvog seta sa 6-4 i prednost od 2-0 u drugom.

Konjuh je od sredine prvog do sredine drugog seta izgubila čak pet uzastopnih gemova na svom servisu, a uz takav učinak nije mogla do pozitivnog rezultata protiv trenutačno četvrte igračice svijeta.

Ispadanjem Konjuh Hrvatska je ostala na još samo dvoje predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji u Roland Garrosu, Petri Martić koja će u 1. kolu u ponedjeljak igrati protiv Talijanke Camille Giorgi te Marinu Čiliću koji će također u ponedjeljak za suparnika imati mladog Francuza Arthura Rinderknechta.

Najčitaniji članci