Obavijesti

Sport

Komentari 57

Kontroverzno ofenzivno: Messi u centru atomskog nogometa...

Kontroverzno ofenzivno: Messi  u centru atomskog nogometa...
1

FORMACIJA 2-3-3-2 Smatra se kako bi u takvoj postavci stvari profitirao Lionel Messi koji bi često imao više prostora i mogućnosti za izražavanje svoje genijalnosti... Argentinci najavljuju atomski nogomet

VIDEO

Prema svim najavama Argentina bi u Rusiji trebala igrati najofenzivniji nogomet kojeg su neki južnoamerički novinari nazvali i - kontroverzno napadačkim!

Naši drugi protivnici u skupini Svjetskog prvenstva imaju vjerojatno najbolji napad na svijetu u ovom trenutku, toliko moćan da na popisu za Mundijal među 23 igrača nema Maura Icardija, najboljeg strijelca talijanske Serie A te kapetana Intera.

I bez njega je taj napad strahovit. Uz nedodirljivog kapetana Lionela Messija tu su Sergio Aguero, Gonzalo Higuain i Paulo Dybala. Juventusov dvojac trebao bi ostati na klupi, a napad će predvoditi inače veliki prijatelji, Leo i Kun.

Sampaoli je trener koji napadačkom igrom dolazi do rezultata što je dokazao na klupi Čilea s kojim je 2015. osvojio Copa Americu pobijedivši baš Argentinu. U prosjeku su zabijali dva gola po susretu, a Čileanci su igrali u ofenzivnoj formaciji 3-4-3. 

Slične ideje Argentinac pokušava implementirati svojoj reprezentaciji. Argentina bi u fazi napada trebala igrati superofenzivnih 2-3-3-2.

Smatra se kako bi u takvoj postavci stvari profitirao baš Lionel Messi koji bi često imao više prostora i mogućnosti za izražavanje svoje genijalnosti budući da bi protivnici morali pažnju posvetiti i ostalim majstorima poput Aguera i Di Marie.

Tu bi na stoperskim pozicijama igrali Otamendi i Fazio dok bi kao bekovi zaigrali Mercado i Tagliafico. Iskusni Mascherano na zadnjem veznom bio bi zaštitnik obrane, a sve iznad toga je itekako napadački!

Na desnom krilu je Lanzini, u sredini Lo Celso, a lijevo od njega Di Maria. Dva napadača su Messi i Aguero.

Naravno, postoji ovdje niz varijacija pa se tako obrana lako postavlja u 'liniju četiri', a veznjaci i napadači imaju mogućnost prebacivanja u formaciju 4-2-3-1 kao i u još neke druge kombinacije u kojima bi i drugi majstori dobili prostora u prvih 11 Sampaolija.

Iako 'na papiru' to djeluje moćno, pitanje je kako će se izrazito otvorena reprezentacija Argentine, ukoliko uistinu odluči ovako zaigrati, snaći protiv reprezentacija koje će igrati zatvorenije i opreznije.

Jedna od takvih sigurno će biti i Dalićeva Hrvatska 21. lipnja u Nižnji Novgorodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske