Sport

Komentari 30

Korona kaos: Nijemci su zbog 12 zaraženih igrača razmišljali o povlačenju. Ipak ostaju na Euru

Korona kaos: Nijemci su zbog 12 zaraženih igrača razmišljali o povlačenju. Ipak ostaju na Euru

Covid je pronašao put, osim u hrvatsku, i u svlačionicu njemačkih rukometaša koji imaju još veće probleme. Za utakmicu protiv Španjolske raspoloživo je svega 13 igrača, a broj možda bude i manji

Na Europskom rukometnom prvenstvu dan je pauze, u četvrtak počinje druga faza natjecanja s čak šest utakmica, među kojima bi trebao biti i klasik Njemačke i Španjolske od 18 sati u Bratislavi. Pišemo "trebao" jer su Nijemci razmatrali povlačenje s Eura.

Ipak, kako je kasnije u srijedu objavio rukometni savez, Njemačka ostaje na Euru. Odluka je to nakon hitnog sastanka vodstva saveza i Bundeslige. Reprezentaciji će se priključiti još trojica novih igrača, Lukas Stutzke, David Schmidt i Tobias Reichmann. Savez je EHF-u poslao i zahtjev da se utakmica protiv Španjolske odgodi jer, smatraju, neće na vrijeme dobiti rezultate testova novopridošlih igrača.

Nijemci su u zadnjih tjedan dana imali čak 12 ljudi pozitivnih na korona virus, više i od Hrvatske koja je imala devet zaraženih. Prije rezultata testova, koji bi trebali doći nedugo prije početka utakmice, ostali su na samo 13 igrača, od čega svega šest od prvotno pozvanih igrača.

Izbornik Alfred Gislason svaki dan zove nove igrače iz Bundeslige, ali predsjednik njemačkoga rukometnog saveza Uwe Schwenker kaže kako to nema smisla.

- Toga smo se najviše bojali, ali moramo se nositi s time - rekao je Schwenker.

- Pazili smo cijelu godinu, misterij je kako je virus došao do nas - pita se Gislason, koji je igračima dao na izbor žele li odraditi trening dan prije tako važne utakmice.

Njemačka je prvi krug, usprkos problemima s koronom, odradila besprijekorno s tri pobjede protiv Bjelorusije (33-29), Austrije (24-29) i Poljske (30-23), a nakon Španjolske trebala bi igrati i protiv Norveške, Švedske i Rusije.

Najčitaniji članci