Obavijesti

Sport

Komentari 44

Korona poharala Široki, morali igrati i pozitivni?! 'Lakrdija što rade, šestorica su samo zdrava'

Korona poharala Široki, morali igrati i pozitivni?! 'Lakrdija što rade, šestorica su samo zdrava'

Gotovo cijela momčad Širokog Brijega bori se s koronom, a neki od pozitivnih igrača igrali su protiv Sarajeva jer savez nije dozvolio odgodu. Ostane li tako ovaj tjedan, morat će igrati juniori

VIDEO

Stigli su u subotu u Sarajevo i znali da nešto ne štima. A pravi razmjeri epidemiološke katastrofe među nogometašima Širokog Brijega bili su poznati tek dva dana poslije. Čak 18 igrača i jedan član stručnog stožera prve momčadi, koji su zaraženi korona virusom, znak je za uzbunu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Od njih su šestorica igrala u utakmici protiv prvaka i izgubila 2-0, a Široki je u zapisniku imao samo 13 raspoloživih igrača. U klubu s Pecare obavijestili su telefonski FK Sarajevo i Nogometni savez BiH o pojavi sumnjivih simptoma među nekoliko igrača na dan utakmice, ali oni su ignorirali molbe da se utakmica odgodi... Za razliku od HNL-a i slučaja Lokomotive u Osijeku, koja je imala dvojicu zaraženih igrača i još petoricu sa simptomima pa zatražila i dobila odgodu.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako Pecara slavi Kup

Pokretanje videa...

00:59

Igračima Širokog, pak, po povratku kući pozitivan nalaz stigao je svima osim petorici seniora, koji ostaju raspoloživi treneru Toniju Karačiću. Pravi razmjeri ovoga propusta još se ne znaju jer se čekaju rezultati i iz Sarajeva, a i njihovi bi igrači morali u izolaciju.

Većina igrača Širokog ima blage simptome poput gubitka njuha i okusa, ali nisu svi bili te sreće. Jedan nam je igrač, zaražen nešto ranije, otkrio kako se čak deset dana borio s visokom temperaturom.

- Prešlo mi je i na pluća tako da sam stvarno teško prošao, ali oporavio sam se i od srijede opet mogu trenirati - rekao nam je igrač Širokog koji je želio ostati anoniman.

- Krenulo je prošli tjedan otkrivanjem nekolicine igrača koji su otišli u izolaciju, ali su već imali simptome zaraze. Sve je kulminiralo u Sarajevu. Svi su zajedno putovali i na dan utakmice petorica su prijavila simptome. Bilo je očito da će se zaraza proširiti na momčad - dodao je.

Novi neslavni rekord: Čak 18 igrača Širokog ima koronu...
Novi neslavni rekord: Čak 18 igrača Širokog ima koronu...

Što sad? Plavi bi trebali u srijedu gostovati kod Veleža u Kupu, a u subotu u Tuzli u prvenstvu. Nadaju se ipak da do toga neće doći i da će im savez izaći ususret.

- Sve osim odgode te dvije utakmice bila bi lakrdija! Prošlo prvenstvo prekinuli smo zbog korone, a sad bi nam juniori morali igrati utakmice jer su seniori zaraženi - dodao je naš sugovornik, s kojim se složio i trener.

- Jedini u regiji prekinuli smo prvenstvo u ožujku i nismo ga nastavili. U svemu smo previše ekstremni. Tad smo pretjerali, a sad opet pretjerujemo. Želimo probuditi svijest kod nadležnih - rekao je Karačić, koji je ranije prebolio korona virus, a sad je zaražen i jedan od njegovih pomoćnika.

Malobrojni seniori koji se nisu zarazili, Martin Zlomislić, Dino Ćorić, Mateo Marić, Ivan Ikić, Kristijan Medić i Mato Stanić čekaju nastavak treninga i pomiješat će se s juniorima dok se drugi ne oporave.

Situacija je to koju bismo uskoro mogli vidjeti i u klubovima u Hrvatskoj ako odgovorni ne reagiraju promptno. Na tom su ispitu u BiH definitivno pali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...