Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kovač: Hummels nije htio biti na klupi, zato je otišao iz kluba

Kovač: Hummels nije htio biti na klupi, zato je otišao iz kluba
3

Mats Hummels (30) za 30,5 milijuna ura otišao je iz Bayerna u Borussiju Dortmund. Niko Kovač mu nije mogao garantirati mjesto u prvoj postavi, a iskusnog njemačkog braniča to nije zadovoljilo pa se vratio u bivši klub

VIDEO

Mats nas je pitao kakva će biti njegova pozicija u Bayernu sljedeću sezonu, započeo je Niko Kovač svoje pojašnjenje transfera koji je odjeknuo poput bombe prije nekoliko dana u Bundesligi.

Hummels, iskusni stoper, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji na svijetu, odlučio se vratiti u Borussiju Dortmund. Bayern je za njega dobio 30,5 milijuna eura. Pet je to milijuna manje od onoga koliko su ga platili Borussiji kada je kao kapetan tog kluba stigao na Allianz Arenu 2016. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52

Niko Kovač napokon ovoga ljeta ima otvorene ruke što se tiče transfera i kreiranja momčadi po svom guštu. Prošle sezone to nije mogao, pa je često ispaštao, bio kritiziran... Njegov cilj je izgraditi momčad temeljenu na jakoj obrani, a to znači da nitko nije siguran i nedodirljiv u prvom sastavu. Rekao je to jasno i Hummelsu. 

- Potpisali smo ugovor s Lucasom Hernandezom za 80 milijuna i vjerujemo kako će on biti jedan od standardnih igrača u idućoj sezoni. Velika konkurencija u klubu znači da će igrati onaj koji bude bolji. Mats je odlučio da se želi maknuti Lucasu s puta - objasnio je Kovač.

Njemački mediji su često pisali o neslaganjima između njih dvojice i trzavicama koje su imali, ali Kovač nije spominjao nikakve svađe, tvrdi da je njemački stoper odlučio otići jer nije imao zagarantirano mjesto u prvih 11. Ipak, po posljednjoj objavi Hummelsa iz prostorija Bayerna, daje se naslutiti da u svemu tome ipak ima nešto više. 

- Eto, ormarić je prazan, fotografija još jednom poravnata. Sada ovdje netko drugi smije stvarati štetu - napisao je Hummels na Instagramu uz objavljenu fotografiju ispražnjenog svog ormarića na Allianz Areni.

'Bayern se ne može boriti s bogatim šeicima'

Osim s Lucasom Hernandezom, Bayern je obranu pojačao i Benjaminom Pavardom kojeg je platio 35 milijuna eura, a za četiri milijuna eura je stigao i 19-godišnji napadač HSV-a, Jann-Fiete Arp. Sada se iščekuju nova pojačanja, a prvi bi mogao stići Leroy Sane.

- Da, volio bih da Sane zaigra za Bayern. Definitivno bi nam pomogao. Vidjeli ste i u reprezentaciji i u Manchester Cityju kakve kvalitete ima - rekao je Kovač pa se kratko osvrnuo i na Ousmanu Dembelea iz Barcelone.

- On je jako dobar igrač.

Priznao je i Kovač da neće moći dovesti sve one koje je želio. U današnjem nogometu novac je jednostavno prevelik, čak i za najbogatiji njemački klub.

- Nemamo dovoljno igrača. Opet ćemo biti lovina u Bundesligi, Liga prvaka je sve teža i kad uračunamo i ozljede koje su neizbježne, treba nam još igrača. Ali, borimo se sa državama i milijarderima. Igrači dolaze u Abu Dhabi, Katar, Dubai... Oni imaju puno više novca na raspolaganju od jednog kluba poput Bayerna - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića