Obavijesti

Sport

Komentari 30

Kovač: Modrić je na vrhuncu, želimo ga odmornog za akciju

Kovač: Modrić je na vrhuncu, želimo ga odmornog za akciju
1

Ovo je vrhunac Lukinih nastupa i rada u ove dvije godine u Realu. Nadam se da će s pozitivnim razmišljanjem stići k nama, u Osijek u subotu. Vjerujem da će biti svjež

VIDEO

Luka Modrić je pravi dečko i odigrao je izvrsnu utakmicu, rekao nam je to hrvatski izbornik Niko Kovač neposredno nakon ranojutarnjeg nedjeljnog treninga.

- Da, gledali smo pobjedu Reala protiv Atletica  u finalu Lige prvaka. I veselili se zbog Luke, dodaje stariji Kovač.

Izbornik je potom objasnio kako je vidio finale...

- Luka je posebno bio dobar u drugom poluvremenu i produžecima. U prvome dijelu, pak, mislim da je Atletico bio bolji, dočim je u nastavku Real preuzeo konce. I zasluženo pobijedio, ruku na srce. Vidjelo se da je Atletico pao...

Je li rani izlazak Coste poremetio igru Atletica.

- Sigurno da jest. No, to je otvorilo još jedan problem. Možda ne bi došlo do primljenog, izjednačujućeg gola da je Simeone imao još jednu prigodu za zamjenu, da uspori igru, uštedi vrijeme u zadnjim trenucima sudačke nadoknade.

Što vi kažete na čak pet minuta sudačke nadoknade?

- Je li sudac trebao odrediti čak pet minuta nadoknade ostaje upitno. Ja isto nisam vidio gdje je mogao napuniti toliku nadoknadu... 

Jeste se uspjeli čuti s Lukom?

- Ne, nisam se čuo s njime, utakmica je završila u 23.30. Išao sam i ja spavati, a tko zna kad bi Luka mogao biti slobodan. Tko zna jesu li igrači Reala budni, trijezni, imaju i oni pravo na slavlje. Ovo je vrhunac Lukinih nastupa i rada u ove dvije godine u Realu. Nadam se da će s pozitivnim razmišljanjem stići k nama, u Osijek u subotu. Vjerujem da će biti svjež i odmoran pa da krenemo skupa u akciju.

Svi pričaju o modelu igre madridskog Atletica, želite li vi da i hrvatska reprezentacija igra na sličan način?

- Volio bih da igramo i kao Atletico i kao Real. Činjenica jest da u Atleticu rade svakodnevno na svojoj igri već dvije godine. Nije lako doći do te razine igre. Nije nama izbornicima to jednostavno kao što je klupskim trenerima. Pokušat ćemo i mi biti dobri. Ovo što smo igrali u drugoj utakmici protiv Islanda i u drugom poluvremenu protiv Švicarske valja nadograditi i biti će to dobro.

Hoće li se ovako brzo igrati i na svjetskoj smotri u Brazilu?

- Ne! Igrat će se puno sporije, i manje otvorenije. U finalu Lige prvaka je bio veoma intenzivan ritam, a zbog klimatskih okolnosti u Brazilu će se igrati sporije. Vrijeme će nas trenere natjerati na neka druga razmišljanja.

Ozljeda Nike Kranjčara? Je li to prigoda za Sammira?

- Volio bih da Kranjčarova ozljeda nije ozbiljna. No, moramo biti spremni i na lošu vijest. Bit će teško za odlučiti koga povesti, no to su slatke brige. Bolje da je tako, nego da unaprijed znam koga moram voditi!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani