Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kovačević i Kopić za 24sata: Svi nas podcjenjuju, mi dobivamo. Jura je odigrao utakmicu života

Kovačević i Kopić za 24sata: Svi nas podcjenjuju, mi dobivamo. Jura je odigrao utakmicu života

Livaković je odlično branio, ali pokazali smo ogromno srce i vjeru u sebe te smo nakon gola imali prednost u raspucavanju penala. Pa nismo mi Južna Koreja, čudilo me to podcjenjivanje, rekao je Kovačević za 24sata

VIDEO

Čestitke izborniku i igračima, vjerovao sam i prije utakmice. Sretan sam, ali nisam ničime iznađen. Bilo je skoro nemoguće, ali vjerovali smo do kraja. Nakon svega zasluženo smo prošli dalje, započeo je nakon pobjede Hrvatske protiv Brazila (5-3) trener NK Varaždina i stručni komentator 24sata Mario Kovačević, dok je njegov kolega Željko Kopić nastavio:

Dalić: Ponos, hrabrost, vjera. I Hrvat uvijek uspije! Branitelji, uživajte. Ovo je i za vas...
Dalić: Ponos, hrabrost, vjera. I Hrvat uvijek uspije! Branitelji, uživajte. Ovo je i za vas...

- Svi smo ponosni i presretni ,vrhunska utakmica i doživljaj. Imali smo veći posjed lopte i trčali smo, pokazali mentalnu snagu i vratili se u utakmicu na veliki ponos svih Hrvata.

POGLEDAJTE VIDEO: Specijalna emisija 24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Vatreni' su prošli u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva pobjedom protiv prvog favorita prvenstva, a opet su se iznimno bitnima pokazale zamjene izbornika Zlatka Dalića koje su donijele gol za raspucavanje jedanaesteraca.

- Svatko od nas ima svoga favorita, Livaja, Petković, Budimir, ali izbornik je pokazao da zna raditi posao. Drugi put zaredom smo među najbolje četiri momčadi na prvenstvu. Drugo poluvrijeme je Brazil bio bolji, Livaković je odlično branio, ali pokazali smo ogromno srce i vjeru u sebe te smo nakon gola imali prednost u raspucavanju penala. Pa nismo mi Južna Koreja, čudilo me to podcjenjivanje i sretan sam što su pokazali da si prava ekipa - objasnio je Mario Kovačević.

Varaždin i Osijek sastali se u 14. kolu SuperSport HNL-a

U prvom je poluvremenu bez šanse bila reprezentacija Brazila, a 'vatreni' su se odlično taktički postavili i neutralizirali sve napade.

- Prvo poluvrijeme odradili smo taktički fantastično. Malo smo žrtvovali bokove, ali Juranović i Sosa odlično su odradili defenzivni posao. Juranović je odigrao utakmicu karijere. Brazil je dizao tempo u nastavku, došli su do tog gola, ali izbornik je dobro promijenio sustav i igrače, Oršić je dobio prostor gdje je najjači, sve je to doprinijelo situaciji da izjednačimo - rekao je Željko Kopić

A onda smo opet došli do 'lutrije' penala. Ali je li to lutrija kad više prolaze Hrvati - na golu s Dominikom Livakovićem, a na klupi s trenerom golmana Marjanom Mrmićem.

- Bili smo jako dobri. Livaković je odradio svoj dio, igrači svoj, povijest se ponavlja. To je veliki, veliki uspjeh. Presretni smo kad su dečki iz našeg grada tamo 'glavni'. Mrma već godinama radi vrhunski s golmanima, čudesno da je tu opet Livaković koji fenomenalno brani te penale, ma svaka im čast - rekao je trener NK Varaždina pa nastavio:

Brazil bez izbornika: Pustite me, ispao sam od Hrvatske koja je puknula samo jednom na gol!
Brazil bez izbornika: Pustite me, ispao sam od Hrvatske koja je puknula samo jednom na gol!

- Velika pobjeda za hrvatski nogomet, posebno me veseli poseban doprinos dečkiju iz hrvatske lige, Oršić prošao, Petković zabio, Livaković branio penale.

Odlično je s klupe reagirao Mislav Oršić, a asistirao je klupskom kolegi Bruni Petkoviću za izjednačenje. 

- Mislav je ušao apsolutno bez ikakvog respekta, iščitavala se na njemu odlučnost i vjera, nema tu upitnika. To su igrači koji imaju kvalitetu - rekao je Kopić, a onda se posebno osvrnuo na desnog beka:

- Juranović je igrao al pari s Viniciusom i Rodrygom cijelu utakmicu, odigrao je najbolju utakmicu u životu - objasnio je Kopić.

A Brazilci su i na prljav način pokušavali isprovocirati mlade hrvatske igrače, ali tu su bili 'senatori' koji su im stali u obranu.

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige

- Startovi su bili sve izraženiji kako su minute odmicale, Brazilci nisu očekivali takav otpor. Brazilci su mislili da će puno ranije usmjeriti utakmicu i postajali su nervozni. Bitno je imati par starijih koji su prošli ovakva natjecanja i znaju se postaviti, bio je to pravi gard i stabilizirali su mlade igrače - jasan je Kopić.

A u polufinalu Hrvatska igra protiv pobjednika utakmice između Argentine i Nizozemske. Pa tko bi bio bolji protivnik?

- Mislim da nemaju faktor X koji Argentina ima u Messiju pa bi nam za mrvicu bilo lakše igrati s njima - rekao je Kopić, a Mario Kovačević se još jednom osvrnuo na penale.

Petko: Tata rekao da ću zabiti? Da ga slušam češće... Oršić: Ako sad ne prodamo Livija, nećemo!
Petko: Tata rekao da ću zabiti? Da ga slušam češće... Oršić: Ako sad ne prodamo Livija, nećemo!

- Ja sam slabo pucao jedanaesterce i nisam se htio praviti da znam. Ima tu sreće, ali i znanja. Svaki je igrač u prednosti pred golmanom, ipak je gol sedam metara. Alissona smo skroz zbunili. Vlašić i Majer su to odlično pogodili, a on je bio nemoćan. Oršić je pogodio malu mrežicu, svi su dobro izvodili, na kraju krajeva, da je i Marquinhos pogodio, siguran sam da bi i naš peti zabio.

Strani mediji i kladionice nisu davali šanse Hrvatskoj za prolaz u polufinale, 

- Izbacili smo Belgiju koja je godinama bila prva po Fifi, čudi me kad nas podcjenjuju i nakon srebra u Rusiji i nakon Final Foura Lige nacija. Neka nas svi i dalje podcjenjuju, a mi ćemo i dalje pobjeđivati - zaključio je Kovačević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi