Obavijesti

Sport

Komentari 58

Kraj prijelaznog roka u HNL-u: 'Modri' kupuju samo domaće

Kraj prijelaznog roka u HNL-u: 'Modri' kupuju samo domaće

Dinamo jest potrošio milijune, ali ovaj put dovodio je provjerene i nadarene igrače iz HNL-a, kao što to, primjerice, već godinama radi Bayern u Bundesligi. Posudili su igrače svima osim Osijeku i Hajduku

VIDEO

Dinamo je u tjedan dana potrošio 15 milijuna, a mi ništa. Odgovorno se ponašamo prema novcu, zavapio je trener Osijeka Nenad Bjelica nakon poraza 1-0 od Dinama u Maksimiru.

Dinamo jest potrošio milijune, ali ovaj put dovodio je provjerene i nadarene igrače iz HNL-a, kao što to, primjerice, već godinama radi Bayern u Bundesligi.

POGLEDAJTE VIDEO: Razgovor sa Stefanom Ristovskim

Pokretanje videa...

Ristovski potpisao za Dinamo 04:55

U paketu su iz Rijeke za četiri milijuna eura i još nekoliko igrača stigli Ivan Nevistić (22) i Daniel Štefulj (21), ali u Zagreb će tek na ljeto. Iz Gorice su u paketu za dva milijuna eura došli Marijan Čabraja (23) te Dario Špikić (21), koji dolazi na ljeto.

Iz Šibenika je za 2,2 milijuna eura doveden Marko Bulat (19), a na Šubićevcu će ostati do ljeta. Najveće pojačanje jest Stefan Ristovski (29) iz Sportinga.

Pregled svih transfera:

Iz Dinama su odlučili poboljšati suradnju s ostalim prvoligašima. “Modri” su igrače posudili svim klubovima osim Osijeku i Hajduku!

Osijek je blagajnu napunio prodajom Ante Majstorovića (27) u kineski Shanghai SIPG za skoro 3,5 milijuna eura, ali novac je investirao u iskusne igrače poput Petra Brleka (27), Ivana Santinija (31) i Mate Miloša (27), koji su se vratili iz inozemstva.

Goricu su napustili trener Valdas Dambrauskas i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, pa u klubu nisu željeli dodatno remetiti svlačionicu mnogim dolascima i odlascima. Stigli su Sylvanus Nimely (22) i Cheick Keita (24), mladić koji je prijatelj Kyliana Mbappéa.

Stigla zanimljiva imena

Rijeka je iz Danske dovela Roberta Mudražiju (23), a sve je “prodrmao” dolazak Josipa Drmića (23) iz Norwicha.

Spomenuti Nikoličius postao je sportski direktor Hajduka i igrače će tražiti u inozemstvu, uglavnom kao posuđene uz opciju otkupa ugovora. Tako je stigao i Marco Fossati (28) iz Monze.

Od zanimljivijih transfera valja izdvojiti onaj Ignacija Bailonea (27) u Šibenik. Navodno ga je kolumbijskim investitorima preporučio legendarni Juan Sebastian Veron. Istra je na posudbu dovela Fabricea Ondou (25), bivšega golmana Barcelone, koji je u Oostendeu dobio otkaz jer je organizirao korona party.

Naši klubovi kupovali i zadnji dan

Zadnji dan prijelaznog roka uvijek je uzbudljiv, a tako je bilo i u HNL-u. Za bombu se pobrinuo Osijek, koji je doveo Adama Gyurcsa (29) iz Hajduka. Mađar je raskinuo ugovor s Hajdukom i potpisao za Osijek do kraja sezone, a ako ostane u momčadi Nenada Bjelice i nakon ljeta, Hajduku će pripast neki bonusi za nastupe i učinak.

Mladi Tino Agić (18), sin Jasmina Agića, napustio je drugu momčad Dinama i preselio u Rijeku. Momčad s Kvarnera je, pak, pustila Ennija Travagliju (23) u Zrinjski.

Istra 1961 potvrdila je jedno zvučno pojačanje. Povremeni velški reprezentativac Dylan Levitt (20) stigao je na posudbu iz Manchester Uniteda. Za Wales je odigrao pet utakmica, a igra veznog.

Istu poziciju pojačala je i Gorica, koja je potpisala ugovor sa Sergeom-Juniorom Martinssonom Ngoualijem (29). On ima šest nastupa za reprezentaciju Gabona, teren je dijelio i s Pierreom-Emerickom Aubameyangom. Došao je iz švedskog Hammarbyja. Iz istog kluba je zadnjeg dana došao i Alexander Kačaniklić (29) u Hajduk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom