Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kreće doigravanje: Oklahoma najozbiljnija prijetnja Miamiju

Kreće doigravanje: Oklahoma najozbiljnija prijetnja Miamiju
7

Predstavnik Zapada u velikom NBA finalu može biti bilo tko, iako malu prednost u odnosu na konkurenciju ipak ima Oklahoma City Thunder s Kevinom Durantom

VIDEO

Miami Heat u nedjelju kreće u obranu naslova NBA prvaka, ali doigravanje počinje već danas. LeBron James i društvo apsolutni su favoriti na Istoku, a predstavnik Zapada u velikom finalu može biti bilo tko. Iako, malu prednost u odnosu na konkurenciju ima Oklahoma City Thunder s Kevinom Durantom pa je nekako najizglednija repriza prošlogodišnjeg finala. No krenimo redom.

ISTOK

Miami Heat (1) - Milwaukee Bucks (8)

Iako su Bucksi dobili jedan od četiri okršaja s Miamijem ove sezone, to ne znači apsolutno ništa. Heat je od veljače nadalje u fenomenalnoj formi. Chicago im je nakratko zaustavio povijesni niz od 27 pobjeda, ali do kraja sezone izgubili su još samo od New Yorka. Dobili su ukupno 37 od posljednjih 39 utakmica, svi su zdravi i spremni na pohod na obranu naslova. Uostalom, James, Wade i Bosh su na okupljanju na ljeto 2010. najavili višestruke naslove. U prvom pokušaju zaustavio ih je Dallas, ali nakon toga ne namjeravaju stati... Milwaukee im definitivno nije nikakva prijetnja.

New York Knicks (2) - Boston Celtics (7)

Knicksi su posljednji put dobili seriju doigravanja 2000., a od tada čak osam puta nisu ni ušli u play-off. Međutim, Carmelo Anthony igra sezonu karijere. Konačno je sazrio, osvojio je titulu najboljeg strijelca lige i djeluje spremno povesti momčad daleko. Najveći je problem što su ovogodišnji Knicksi najstarija momčad u povijesti NBA lige, zbog čega su imali dosta problema s ozljedama, pogotovo u centarskoj liniji. No ni Celticsi nisu najpoletniji. Koliko god se proteklih godina govorilo o njihovom posljednjem napadu na titulu u ovoj eri, ovaj put je zaista tako. Na ljeto će ostati bez Piercea, Garnetta ili obojice. "Ponos Kelta" je uvijek prisutan, ali realno, teško mogu proći New York, a kamoli dalje.

Indiana Pacers (3) - Atlanta Hawks (6)

Bez prave zvijezde Indiana je postala sila na Istoku, dok su Hawksi do šestog mjesta došli ponajprije zbog nedostatka ozbiljnije konkurencije u konferenciji. Pacersi su favoriti u seriji, a u nedostatku prave priče u ovom paru najzanimljivije će biti vidjeti koliko će igrača Atlante ozlijediti nasilnik Tyler Hansbrough.

Brooklyn Nets (4) - Chicago Bulls (5)

Prošle godine u prvoj utakmici doigravanja Bullsima se ozlijedio Derrick Rose i još se nije vratio. Možda se aktivira tijekom doigravanja, no nakon cijele propuštene godine i činjenice da su u tom razdoblju razvili drukčiji sustav igre, možda njegov povratak i ne bi pomogao Chicagu da ode predaleko. No i bez njega su opasni i jedina su momčad u ovom doigravanju koja je favorit u seriji, iako je slabije postavljena. Joakim Noah središnja je figura u defenzivnoj koncepciji trenera Thibodeaua, a ne treba zaboraviti ni da su i bez nekoliko ključnih igrača zaustavili Miamijev niz od 27 pobjeda. Brooklyn zahvaljujući bogatom ruskom vlasniku Prohorovu i selidbu iz New Jerseyja u New York ima ogromna očekivanja. Puno veća od realnih mogućnosti. U rosteru nema puno igrača s velikim iskustvom doigravanja.

ZAPAD

Oklahoma City Thunder (1) - Houston Rockets (8)

Thunder se uoči sezone odlučio riješiti Jamesa Hardena jer ne bi mogao plaćati i njega i Duranta i Westbrooka. Tako je bradonja završio u Houstonu, uveo ga u doigravanje, a sad će pokušati zagorčati život bivšoj momčadi. No Oklahoma igra fantastično, od nje se očekuje borba s Miamijem ne samo ove, nego i idućih godina. Rocketsi su ipak mlada i limitirana momčad.

San Antonio Spurs (2) - Los Angeles Lakers (7)

Lakersi su se jedva ugurali u doigravanje, ali teška ozljeda Kobea Bryanta ubila im je svaku nadu da u njemu nešto naprave. Pitanje je kad će se i u kakvom stanju vratiti Steve Nash pa je za očekivati da će najveći teret pasti na centre Dwighta Howarda i Paua Gasola. Spursi su preiskusni, preuigrani, predobri. Tim Duncan sa 37 godina igra kao mladić, Gregg Popovich vodi momčad besprijekorno, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se u dresu Spursa snaći povratnik u NBA ligu iz Kine Tracy McGrady.

Denver Nuggets (3) - Golden State Warriors (6)

Ovo je serija koju pravi ljubitelji košarke ne smiju propustiti. Ove dvije momčadi igraju brzu, trkačku, napadačku košarku i zaista ih je užitak gledati. Nuggetsima je velik hendikep izostanak ozlijeđenog Talijana Gallinarija, ali u Lawsonu, Igoudali, Chandleru i Fariedu ima više nego dovoljno "dinamita" da "zatrpaju" bilo koga. S druge strane Stephen Curry srušio je rekord Raya Allena ubacivši 272 trice u sezoni, najbolji je šuter lige i pravi vođa Warriorsa. Iako su obje momčadi kod kuće praktički nepobjedive, ova je serija vrlo nepredvidiva.

Los Angeles Clippers (4) - Memphis Grizzlies (5)

I ovo će biti strašno neizvjestan par, ali i okršaj dva potpuno različita stila. Clippersi su zahvaljujući Paulu, Griffinu i DeAndreu Jordanu najatraktivnija momčad lige, dok su Grizzliesi strogi defenzivci. Centarski par Marc Gasol i Zach Randolph najučinkovitiji je u NBA-u, dobro su posložena momčad koja već drugu sezonu zaredom igra iznad svih očekivanja. Pobjednika ove serije lako bi mogla odlučiti jedna lopta u sedmoj utakmici...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana