Obavijesti

Sport

Komentari 38

Kreće nova sezona Formule 1: Može li netko srušiti Vettela?!

Kreće nova sezona Formule 1: Može li netko srušiti Vettela?!
6

Fernando Alonso i ove sezone trebao bi biti najveći konkurent Vettelu, međutim osim njih ima još tu vozača koji imaju što za reći. Prije svega Kimi Raikkonen

VIDEO

U nedjelju u 7 sati ujutro po hrvatskom vremenu na stazi Albert Park u Melbourneu krenut će nova sezona Formule 1. Puno je pitanja na koja će ova sezona morati dati odgovor, a svakako jedno od najvažnijih je može li Nijemac Sebastian Vettel do četvrtog uzastopnog naslova prvaka i tako nastaviti lov na legendarnog sunarodnjaka Michaela Schumachera koji je sedam put bio najbolji.

U posljednjoj utrci prošle sezone u Brazilu Vettel je imao i sreće, jer je u jednom trenutku bio na posljednjem mjestu, ali je nakon toga odvozio fantastično, došao do šeste pozicije i osvojenih osam bodova osvojio naslov ispred Španjolca Fernanda Alonsa u Ferrariju.

Fernando Alonso i ove sezone trebao bi biti najveći konkurent Vettelu, međutim osim njih ima još tu vozača koji imaju što za reći. Prije svega Kimi Raikkonen koji je u povratničkoj sezoni prošle godine na kraju završio na odličnom trećem mjestu. Ove godine želi korak više, a to je i sam najavio:

- Nadam se da sam dovoljno brz. Prošle godine nismo bili dovoljno brzi za naslov. Ove godine moramo izvući malo više i biti konstantni. S boljim rezultatima na početku sezone imat ćemo veće šanse - rekao je Iceman.

Hamilton nepoznanica

Najveća nepoznanica bit će Britanac Lewis Hamilton koji je bolid McLarena zamijenio onim Mercedesa. Mercedes od povratka u Formulu 1 još nije pokazao pun potencijal, a Hamilton sumnja da će bolje biti i ove sezone.

- Ja ne vjerujem u naslov. To je naš cilj, ali bolid nije brz kao kod konkurencije. Nadam se da ćemo ih dostići do kraja sezone, ali teško će biti na početku - kaže Hamilton.

Perez u McLarenu

Hamiltona će u McLarenu zamijeniti Meksikanac Sergio Perez  koji je u Sauberu pokazao potencijal da može biti odličan vozač, a sad je dobio i priliku za to. Veliku pomoć imat će u Jensonu Buttonu koji se želi ugurati u borbu za naslov.

Osim navedenih vozača u borbu za naslov još se eventualno mogu ugurati Felipe Massa u Ferrariju i Mark Webber u Red Bullu. Sve drugo bilo bi veliko iznenađenje.

U 2013. godini 19 utrka

Ove će se sezone voziti 19 utrka svjetskog prvenstva Formule 1. Sezona će početi 17. ožujka u Australiji, a završnica će biti u Brazilu 23. studenoga. Planirana je bila utrka u New Jerseyju, ali na kraju nije postignut dogovor oko toga da ona uđe u kalendar.

Nova era bez Michaela Schumachera

Michael Schumacher po drugi put otišao je u mirovinu. Nakon tri sezone u Mercedesu Nijemca je u bolidu zamijenio Hamilton.

22 vozača u 11 momčadi

Ove sezone u konkurenciji su 22 vozača koji će voziti za 11 momčadi.

Momčadi i vozači:

  • Red Bull Racing: Sebastian Vettel, Mark Webber
  • Ferrari: Fernando Alonso, Felipe Massa
  • Mc Laren: Jenson Button, Sergio Perez
  • Lotus: Kimi Raikkonen, Romain Grosjean
  • Mercedes: Nico Rosberg, Lewis Hamilton
  • Sauber: Nico Hulkenberg, Esteban Gutierrez
  • Force India: Paul di Resta, Adrian Sutil
  • Williams: Pastor Maldonado, Valtteri Bottas
  • Toro Rosso: Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo
  • Caterham: Charles Pic, Giedo van der Garde
  • Marussia: Jules Bianchi, Max Chilton
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem