Obavijesti

Sport

Komentari 42

Krovinović: Neću reći da smo zaslužili pobjedu, bilo je i sreće. Ristovski: Žalosno, nema alibija

Krovinović: Neću reći da smo zaslužili pobjedu, bilo je i sreće. Ristovski: Žalosno, nema alibija

Dinamo je bio dobar, to je momčad koja igra Ligu prvaka, ali nismo odustali i predali se, rekao je veznjak Hajduka, a Dinamov bek dodao: Uzalud ti posjed lopte i penal kad izgubiš

VIDEO

Hajduk je pobijedio Dinamo 2-1 u prvom kolu ove sezone HNL-a pred 12.428 gledatelja na Maksimiru. Nakon vodećeg gola Brune Petkovića u 35. minuti, isti je igrač u 65. iz penala mogao udvostručiti vodstvo za "modre", ali obranio mu je Ivan Lučić, a do kraja su Marko Livaja (74.) i Rokas Pukštas (93.) golovima donijeli preokret gostima.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Pokretanje videa...

Dinamo - Hajduk 1-2 (sažetak) 13:14

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Prije tjedan dana bio je gorak okus, a večeras je drugačije. Neću reći da smo zaslužili pobjedu, bili smo sretniji. Htio bih izraziti sućut obiteljima stradalih u nevremenu - rekao je Filip Krovinović iz Hajduka pa nastavio:

- Dinamo je bio dobar, to je momčad koja igra Ligu prvaka, ali nismo odustali, nismo se predali. Uz malo sreće i individualne kvalitete to smo okrenuli, svaka čast suigračima.

Odidja-Ofoe u finišu je bio jako opasan, natjerao je Livakovića na sjajnu obranu, pa u završnici asistirao za pobjedu.

- On je jako velik igrač, ima veliku karijeru iza sebe. Nadam se da će nam i dalje pomagati kao što je u ove dvije utakmice. Ali nije samo on, tu su i Diallo, Moufi, Dajaku koji su se pokazali. Europa? Željno iščekujemo izvlačenje, ali sad se treba posvetiti Rijeci. Prvo ćemo se dva dana dobro odmoriti - zaključio je Krovinović za MAXSport.

VIDEO Kako je Dinamo prosuo nemoguće: Petković promašio penal, a što to radi Livaković?!
VIDEO Kako je Dinamo prosuo nemoguće: Petković promašio penal, a što to radi Livaković?!

Dinamovac Stefan Ristovski teško je mogao pronaći razloge infarktnog poraza branitelja naslova.

- Utakmica koju smo imali pod kontrolom, žalosno je izgubiti na ovakav način. Idemo dalje, čestitao bih Hajduku na pobjedi. Treba okrenuti novi list, nismo klub koji traži alibi. Slijedi nam utakmica protiv Astane koju trebamo respektirati i idemo po pobjedu - rekao je Ristovski.

Kako je to Hajduk okrenuo?

- Nogomet se igra 90 minuta i zato je zanimljiv. Treba biti koncentriran do kraja utakmice, ne se opustiti. Oni su iskoristili naše dvije pogreške, uzalud ti posjed lopte i penal kad na kraju izgubiš. Ali idemo dalje, kreće Liga prvaka, trebamo se dobro odmoriti, naučiti gdje smo pogriješili. Nogomet ne prašta, nemaš previše prostora tugovati nakon poraza. Dinamo je spreman za sva natjecanja - kazao je Stefan.

Što zna o Astani koja u utorak stiže na Maksimir (20 sati)?

- Čvrsta je momčad koja je godinama u Europi, ima tamo naših igrača, umjetna trava, vremenska razlika... Volio bih da kući stvorimo prednost za prolazak dalje - zaključio je Ristovski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju