Sport

Komentari 17

Krstanović se zbog trenerske naredbe želio odreći nogometa

Krstanović se zbog trenerske naredbe želio odreći nogometa

Stavili su me na stopera. Bio sam ljutit, kazao je Krstanović koji je prije par dana potpisao za Dinamo. Zbog trenera je skoro prestao trenirati nogomet kao dječak

Evo, baš sam pozvao obitelj, prijatelje, bivše trenere... Tu smo u restoranu HNK Tomislav iz Tomislavgrada, mojeg prvoga kluba. Malo slavimo moj odlazak u Dinamo. Presretan sam, rekao je novi napadač “modrih” Ivan Krstanović.

Karijeru je počeo u rodnom Tomislavgradu.

- Jest, imao sam osam godina. Baš na ovom stadionu na kojem sad slavimo prvi sam put obuo kopačke. Do kadeta sam igrao napadača, a onda me na treningu trener pozvao i rekao: ‘Slušaj, morat ćeš igrati zadnjeg igrača obrane. Visok si, jak. Nema druge’. Slušao sam i nisam mogao vjerovati. Razmišljao sam nekoliko sekundi i odgovorio: ‘Gledajte, neću igrati u obrani. Želim biti napadač. Ako me stavite u obranu, neću igrati. Spreman sam odustati od nogometa’. I poslušao me, vratio me u napad - kroz smijeh se prisjetio Krstanović.

A što ako ga Jurčić postavi u obranu?

- Ha, ha... Neće valjda - smije se Krstanović.

Gdje god je igrao, bio je prvi izvođač penala.

- U Tomislavu sam izveo petnaestak penala, u Drinovcima i Posušju jednako toliko. U Zagrebu četiri-pet. Nikad nisam promašio - kaže Ivan.

Osim što nikad ne promašuje penale, Krstanović nikad u karijeri nije bio ozlijeđen.

- Svim trenerima uvijek sam bio na dispoziciji. Stvarno se ne sjećam, da pokucam u drvo, kad sam bio ozlijeđen. Jurčić na mene uvijek može računati - rekao je Krstanović.

Dinamo će Zagrebu dati oko milijun eura. Krstanović je potpisao na tri godine.

Od svih Dinamovaca znam samo Sammira

Ne znam osobno igrače Dinama. Znam Sammira. Upoznao nas je Jefthon, znali smo otići na piće. Ali jedva čekam upoznati i ostale, Tonela, Cufrea, Badelja, Bišćana... To je sjajna momčad i uvjeren sam da možemo otići do Lige prvaka. Znam što se od mene očekuje i bit ću pravi, rekao je Ivan Krstanović. 

Uvijek je bio prvi strijelac

U Tomislavu je zabio 27 golova u sezoni, u Posušju 14, a u Drinovcima 15 u polusezoni...

Najčitaniji članci