Sport

Komentari 38

Krvničkim startom poslao ga s Eura kući i u bolnicu, a Lineker kaže: To nije za crveni, smiješno

Krvničkim startom poslao ga s Eura kući i u bolnicu, a Lineker kaže: To nije za crveni, smiješno

Ovo je potencijalno teška ozljeda. Sve ovisi o disciplinskoj komisiji Europskog prvenstva, rekao je Marijo Strahonja, dok Englez Lineker tvrdi: "Ovo ne mora biti ni prekršaj"

Ukrajina se jučerašnjim slavljem protiv Švedske plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva što joj je prvi takav uspjeh od osamostaljenja države.

Nakon regularnih 90 minuta nismo imali pobjednika pa je utakmica otišla u produžetke gdje je Artem Dovbik u 120. minuti poentirao glavom i tako razveselio sve ukrajinske navijače.

Utakmicu je obilježio i grubi start Marcusa Danielsona na Artjoma Besedina zbog kojeg je zaradio izravni crveni karton. Daniel Orsato prvo je dao žuti karton švedskom braniču, ali je nakon kratke sugestije s VAR sobom pregledao snimku i promijenio svoju odluku.

Euro 2020 - Round of 16 - Sweden v Ukraine

Sudački ekspert Marijo Strahonja koji za vrijeme Eura radi kao HRT-ov stručni analitičar kada je u pitanju 'dijeljenje pravde' rekao je da ga je začudilo što takva odluka nije donijeta i brže.

- Ovo je potencijalno teška ozljeda. Sve ovisi o disciplinskoj komisiji Europskog prvenstva. Sudac će napisati što je vidio i zbog čega je isključio igrača. Na osnovu kriterija Disciplinske komisije uzet će u obzir mirno napuštanje terena, težinu prekršaja, vjerojatno će pričekati dan da se vidi koliko je teška ozljeda, ali sigurno bi dvije utakmice bila minimalna kazna da je Švedska nastavila - tvrdi Strahonja.

Euro 2020 - Round of 16 - Sweden v Ukraine

Ipak, ne misle svi da je ovaj start bio za crveni karton. Štoviše, Gary Lineker tvrdi da ovo uopće nije trebao biti prekršaj!

- To nije crveni karton. Igrač Švedske je prvi išao na loptu i imao ju je pravo udariti. Usporena snimka je jedan nenamjerni start učinila puno gorim. Samo zato što je netko ozlijeđen jer ga je suparnički igrač slučajno zahvatio ne mora značiti ni prekršaj, a kamoli crveni karton - smatra Lineker.

Euro 2020 - Round of 16 - Sweden v Ukraine

Bilo kako bilo, Danielson neće nastaviti natjecanje budući je njegova momčad na koncu izgubila, ali neće ni Artjom Besedim čije je koljeno ipak stradalo.

- Više ne možemo računati na Besedina. Morao se vratiti u Kijev na daljnje pretrage - objavio je pomoćnik ukrajinskog izbornika Oleksandr Šovkovski.