Obavijesti

Sport

Komentari 22

Konačno su svi stali na loptu: Predsjednik grčkog saveza zvao Marijana Kustića u Atenu

Konačno su svi stali na loptu: Predsjednik grčkog saveza zvao Marijana Kustića u Atenu
3

Svi koji su odgovorni za incident trebaju biti adekvatno procesuirani, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga smanjiti tenzije, naglašava predsjednik HNS-a

VIDEO

Jedanaest je dana prošlo od huliganskih nereda u Ateni u kojima je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris, a taj nemili događaj i dalje je glavna tema hrvatskih i grčkih medija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Neposredno nakon incidenta, predsjednik HNS-a Marijan Kustić uputio je dopis grčkom kolegi, predsjedniku grčkog nogometnog saveza Panayiotisu Baltakosu, u kojem je izrazio žaljenje zbog incidenta i uputio najdublju sućut obitelji i najmilijima preminulog navijača, stoji na stranicama HNS-a.

U Velikoj Gorici potpisan sporazum između Vlade i HNS-a o darovanju zemljišta

"Hrvatska nogometna obitelj promovira vrijednosti zajedništva, poštovanja, prijateljska i fair-playa. Hrvatska i Grčka moraju nastaviti raditi s državnim tijelima u borbi protiv huliganizma koji je veliki izazov u obje države", stoji u Kustićevom dopisu.

Andrej Plenković putuje u Grčku
Andrej Plenković putuje u Grčku
Grci u potrazi za huliganom koji je sudjelovao u tučnjavi u Ateni: Identificirali ga putem snimki
Grci u potrazi za huliganom koji je sudjelovao u tučnjavi u Ateni: Identificirali  ga putem snimki

Grčki je prvak, podsjetimo, tražio izbacivanje Dinama iz Europe. Što se nije dogodilo... Kustić je zamolio Baltakosa da pomogne u smirivanju tenzija te da potakne rukovodstvo AEK-a na otvorenu komunikaciju s čelnicima Dinama uoči ogleda dvaju klubova.

"Svi koji su odgovorni za incident trebaju biti adekvatno procesuirani, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga smanjiti tenzije jer ne smijemo dopustiti da svi budemo žrtve ponašanja huligana", naglasio je Kustić.

Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja

A Baltakos je odgovorio:

"Ništa ne smije razdvajati ljude, vlade i prave nogometne navijače. Također, ništa ne smije razdvojiti nogometne saveze, poput naših. Mi smo prijatelji i braća unutar Uefe, najuspješnije europske organizacije, te smo dužni štititi organizaciju i naš voljeni nogomet. Hvala vam na vašim dopisima te sam uvjeren da žalujete za navijačem AEK-a kao i mi.", naglasio je Baltakos pritom pozvavši Kustića da u rujnu posjeti Atenu, a da nakon toga i on dođe u službeni posjet Zagrebu kako bi se produbili odnosi dva saveza i ublažile posljedice tragičnog događaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"