Obavijesti

Sport

Komentari 13

Larissa, žao nam je, ali večeras protiv Hrvatske nemate šanse!

Larissa, žao nam je, ali večeras protiv Hrvatske nemate šanse!

Prema kladionicama, veća je šansa da će Kim Kardashian biti sljedeća predsjednica SAD-a, nego da će Hrvatska izgubiti od Paragvaja na Svjetskom rukometnom prvenstvu

VIDEO

Ako primite u poluvremenu 18 golova, onda je stvarno suvišno pričati o rukometu i igri. To je neprihvatljivo, to je izvan svakih pravila, rekla je golmanica Tea Pijević nakon poraza od Brazila.

Brazilke nam nisu dale gram šanse: Hrvatska izgubila na otvaranju Svjetskog prvenstva
Brazilke nam nisu dale gram šanse: Hrvatska izgubila na otvaranju Svjetskog prvenstva

Da, Hrvatska je protiv Brazila izgledala očajno, toliko loše da je u jednom trenutku prijetila katastrofa. U dva navrata bilo je devet razlike i da se obrana nije malo trgnula, brončane s Europskog prvenstva mogle su izgubiti i dvoznamenkastom brojkom. Da stvar bude gora, Brazilke su igrale bez Amorim, najbolje igračice, koja je njihov Domagoj Duvnjak, igračica oko koje se sve okreće. No čak i takav Brazil bio je prejak za Hrvatsku.

No nije sve tako crno i sivo. Tek je početak prvenstva i stigne se sve ispraviti i okrenuti. Već večeras bit će svjetlije nijanse jer nam je protivnik Paragvaj, simpatična južnoamerička država u kojoj je ženski rukomet na margini. Primjerice, od Japana su u prvom kolu izgubile 40-17, od Brazila prije dva mjeseca 42-17.

Ako ste skloni riziku ili ako imate viška novca, možete se probati okladiti na pobjedu Paragvaja, tečaj varira od 100 do 1000. Da, u nekim svjetskim kladionicama tečaj na pobjedu Paragvaja je 1000, isti koji je, primjerice, da će Kim Kardashian biti sljedeća predsjednica SAD-a. Na Hrvatsku je tečaj mizernih, najmanjih mogućih 1,01.

storyeditor/2021-12-03/PXL_DPA_180711_362.jpg

Ako ste nogometni navijač, onda vam je vjerojatno, prva asocijacija na Paragvaj, maknemo li Josea Luisa Chilaverta ili Roque Santa Cruza, Larissa Riquelme, prelijepa navijačica čije su fotografije na Svjetskom prvenstvu obišle svijet.

Zbog njezina strastvenog navijanja za Paragvaj, raskošnog dekoltea i obećanja da će trčati potpuno gola ulicama Asunciona, glavnog grada Paragvaja, ako njihova momčad pobijedi na Svjetskom prvenstvu, ta južnoamerička država dobila je navijače diljem svijeta. Paragvaj je bio prvi u skupini s Novim Zelandom, Slovačkom i Italijom, u osmini finala izbacili su Japan, no u četvrtfinalu ih je izbacila Španjolska. Larissa će i večeras biti uz Paragvaj, no vrlo su male šanse da će se veseliti pobjedi svoje reprezentacije.

- Protiv Brazila nije bila ona Hrvatska kakvu ste navikli gledati na Europskom prvenstvu. Nije to bila ekipa koju krasi obrana, tu smo imali najviše problema i zapravo taj loš ulazak u utakmicu nas je na kraju koštao i pobjede - rekla je Larissa Kalaus.

No dobro, Brazil je arhiviran, za prolivenim mlijekom ne treba žaliti. Dražen Petrović je jednom rekao da svaki poraz, ma koliko bio bolan ili težak, treba odmah zaboraviti. Odmah ga zaboraviti jer će te samo usporiti u daljnjim utakmicama. I to je točno, tog mota trebale bi se držati i naše rukometašice. Tim više jer nam večeras dolazi Paragvaj.

- Ta pobjeda bi nam puno značila i za samopouzdanje i za lakši i bolji nastavak prvenstva. Pogledali smo ih, analizirali, vidjeli smo sve njihove mane i pokušati to iskoristiti - rekla je Stela Posavec.

Mana imaju milijun, neće ih biti preteško uočiti, vrlina malo. No svakog protivnika treba shvatiti ozbiljno, pogotovo na Svjetskom prvenstvu, gdje se brani ugled i boje domovine. Uostalom, čak 15 rukometašica u našoj ekipi nikad u karijeri nisu pobijedile utakmicu na SP-u. Eto, ovo bi im trebala biti prva. I za kraj, ako ste mislili da je Paragvaj najslabija ekipa, reći ćemo vam da su 6. listopada 2021. na prvenstvu Južne i Srednje Amerike igrali Paragvaj i Bolivija. Paragvaj je pobijedio 71-9!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu