Obavijesti

Sport

Komentari 91

LeBron će igrati uz najboljeg centra! Davis razmijenjen u LA

LeBron će igrati uz najboljeg centra! Davis razmijenjen u LA
2

New Orleans će od Lakersa za Davisa dobiti Brandona Ingrama, Lonza Balla, Josha Harta i tri picka prve runde drafta, kao i ovogodišnji četvrti izbor Lakersa na NBA draftu

VIDEO

Najbolji centar NBA lige seli u LA Lakerse! Sve je dogovoreno - Anthony Davis će od iduće sezone igrati uz LeBrona Jamesa, pišu američki mediji. New Orleans će za njega dobiti Brandona Ingrama, Lonza Balla, Josha Harta i tri picka prve runde drafta, kao i ovogodišnji četvrti izbor Lakersa.

Davis je u New Orleansu od 2012. godine kada je izabran kao prvi pick na draftu, ali oko sebe nije imao suigrače predodređene za veliki uspjeh. Njegovim dolaskom, LA nakon sezone za zaborav ponovno može razmišljati o velikom povratku u vrh.

S obzirom da će zbog ozljeda veliki dio iduće sezone propustiti Klay Thompson i Kevin Duran, da im je gotovo nemoguće i dogovoriti sastanak s ovogodišnjim MVP-jem Kawhijem Leonardom, te da je Kyrie Irving na korak do odlaska u Brooklyn Netse, Davis je iskočio na vrh liste igrača koje mogu dovesti. I uspjeli su. Iako će ostati bez mladih igrača koji su već godinama bili okosnica njihove filozofije.

Čeka se službena potvrda

Razmjena bi mogla postati službena 6. srpnja, ali postoji mogućnost da će se to dogoditi tek 30. srpnja, čime bi Lakersi, zbog financijskih pravila NBA lige, dobili dodatnih 4,7 milijuna dolara prostora za dovođenje još jedne velike zvijezde. No, čekanje do 30. srpnja bi za New Orleans značilo da će izgubiti 4 milijuna dolara na "salary capu" te imati na raspolaganju 15 umjesto 19 milijuna, koliko bi imali u slučaju formaliziranja razmjene 6. srpnja.

Osim Lakersa, u igri za dovođenje Davisa u svoje redove bio je i Boston, ali je posao propao, jer se Celticsi nisu bili voljni odreći Jaysona Tatuma. S druge strane, Lakersi su uspjeli postići dogovor s New Orleansom i zadržati u momčadi Kylea Kuzmu, za kojeg su Pelicansi također bili zainteresirani.

Osim ovogodišnjeg 4. izbora prvog kruga na NBA draftu, Pelicansi će imati priliku osnažiti se mladim igračima u nadolazećim godinama, jer su u razmjenu uključeni i izbori prvog kruga na draftovima 2021. i 2024. godine te zamjena pozicija za biranje na draftu 2023.

Anthony Davis na ljeto 2020. godine postaje slobodan igrač, ali je neslužbeno najavio da će s Lakersima potpisati novi ugovor.

Nakon što razmjena postane službena, Lakersi će, osim LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, pod ugovorom imati još samo trojicu igrača - Kylea Kuzmu, Moritza Wagnera i Isaaca Bongu.

James je Davisa dočekao raširenih ruku i najavio nove poteze Lakersa porukom objavljenom na Instagramu: "AD na putu!! Idemo, brate! Tek je počelo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

AD on da way!! @antdavis23 🤣. Let’s get it bro! Just the beginning..👑 #LakeShow

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Sada se čeka idući potez Lakersa, a Amerikanci su uvjereni da će stići Kemba Walker iz Charlottea kako bi ojačao njihovu vanjsku liniju.  Špekulira se da bi jedan od igrača koje će Lakersi pokušati dovesti mogao biti i Jimmy Butler, koji je ograničeni slobodni igrač i neće prihvatiti opciju još godine ugovora s Philadelphijom za nešto manje od 20 milijuna dolara. Potpisivanjem maksimalnog ugovora Butler bi mogao zaraditi oko 33 milijuna po sezoni.

New Orleans je osim novih igrača iz Lakersa, na ovogodišnjem draftu zaradio pravo prvog izbora koji će iskoristiti za dovođenje NCAA zvijezde sa sveučilišta Duke Ziona Williamsona. Četvrti izbor koji su dobili od Lakersa ostavlja im mogućnost angažmana još jedne mlade zvijezde ili moguće zamjene za nekog iskusnijeg igrača kojeg bi se neki od NBA klubova bili spremni odreći.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao