Sport

Komentari 4

Legendarni Tom Brady se umirovio: Dao sam sve od sebe. Teško mi je, ali neću više igrati

Legendarni Tom Brady se umirovio: Dao sam sve od sebe. Teško mi je, ali neću više igrati

Dosta sam razmišljao proteklih tjedana i postavljao si teška pitanja. Ponosan sam što sam do sad postigao, ali sada je najbolje da napustim teren i prepustim ga sljedećim generacijama, napisao je Tom Brady

Proteklog vikenda ESPN je uzburkao svjetsku sportsku javnost informacijom kako je Tom Brady (44) , odlučio i definitivno reći zbogom sportu u kojem je vladao protekla dva desetljeća. No, usporedno s tim su se pojavile i suprotne informacije. Ni sam Brady ni njegova momčad Tampa Bay nisu potvrdili takve navode. Isto tako, Tom Brady je poručio kako „ne želi žuriti s konačnim sudom“ i da će dobro razmisliti o svemu i tek onda definitivno odlučiti.

Najbolji quarterback NFL-a svih vremena, osvajač sedam Super Bowla i peterostruki MVP Super Bowla, Tom Brady sada je donio konačnu odluku i rekao zbogom profesionalnoj karijeri povodom čega je na društvenim mrežama napisao emotivnu poruku. 

- Uvijek sam vjerovao da se u sportu mora ići na 'sve ili ništa'. Ako niste 100 sto posto predani, nećete uspjeti, a uspjeh je ono što najviše volim u ovom sportu. Fizički, mentalni i emocionalni izazovi s kojima sam se borio svaki dan omogućili su mi da maksimalno iskoristim svoj najveći potencijal. I u posljednje 22 godine dao sam sve od sebe. U životu ili na terenu ne postoje prečaci do uspjeha.

- Teško mi je ovo napisati, ali tako to ide. Neću više igrati. Volim svoju NFL karijeru, ali je vrijeme da se fokusiram na neke druge stvari. I da vrijeme i energiju usmjerim na druge stvari.  Dosta sam razmišljao proteklih tjedana i postavljao sam si teška pitanja. Ponosan sam što sam zajedno sa suigračima, trenerima i navijačima ostvario, ali sada je najbolje da napustim teren i prepustim ga sljedećim generacijama.

- Svojim suigračima želim poručiti da ih volim i da sam uživao boriti se s njima na terenu. Svaki dan su me inspirirali da dajem najbolje od sebe. Uvijek ću biti tu za vas i želim vas vidjeti da i dalje nastavite davati sve od sebe. Nisam mogao biti sretniji od ovoga što smo postigli zajedno.

- Svim obožavateljima veliko hvala. Nisam znao što očekivati kada sam došao ovdje, a vaša podrška obogatila je moj život. Bila mi je čast igrati za tako strastvene navijače. Hvala i mojoj supruzi Gisele i djeci, Jacku, Bennyju i Vivi. Vi ste moja inspiracija. Obitelj mi je najveći uspjeh. Nakon terena došao bih voljenoj supruzi koja mi je najveća podrška i učinila je sve za našu obitelj te mi je dopustila da se fokusiram na karijeru. Njezina nesebičnost mi je omogućila da postignem vrhunac karijere i ne mogu opisati što znači meni i našoj obitelji.

- U narednim danima života ići ću korak po korak. Ono što sigurno znam je da želim dosta vremena posvetiti drugima kako bih pokušao obogatiti njihove živote, isto kao što su mnogi učinili za mene - zaključio je Brady.  

S New Englandom je osvojio šest naslova prvaka (2001., 2003., 2004., 2014., 2016. i 2018.) te je još tri puta igrao Super Bowl (2007., 2011., 2017.). U Tampa Bay je, pak, osvojio jedan, prošlogodišnji naslov. Brady je tijekom karijere pet puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača Super Bowla, a u svom vlasništvu ima i tri nagrade za MVP-a sezone.

Vlasnik je i svih najvažnijih rekorda za vođu navale, ima najviše osvojenih jarda dodavanjem (84,520 u sezoni i 13,049 u doigravanju), kao i najviše dodavanja za "touchdown" (624 u sezoni i 86 u doigravanju). I ove sezone Brady je bio odličan s 5,316 osvojenih jarda bacanjem i 43 bačena "touchdowna". Zadnja utakmica mu tako ostaje ovosezonski poraz u doigravanju od Los Angeles Ramsa koji su u međuvremenu izborili nastup na Super Bowlu.

Najčitaniji članci