Obavijesti

Sport

Komentari 3

Lillardu stiže 112 mil. dolara za novi ugovor, potpisao je i Jokić

Lillardu stiže 112 mil. dolara za novi ugovor, potpisao je i Jokić

Godinama ima status jednog od najboljih vanjskih igrača u NBA ligi, ali mu je prošla sezona bila za zaborav. Naime, Lillard je odigrao samo 29 utakmica zbog ozljede trbušnih mišića

VIDEO

Šesterostruki All-Star igrač Damian Lillard (31) i Portland Trail Blazersi dogovorili su dvogodišnje produženje sadašnjeg ugovora koje će prvoj zvijezdi kluba donijeti 112 milijuna dolara, objavili su brojni američki mediji. 

To bi značilo da će Lillard u Portlandu ostati do ljeta 2027., iako ugovor sadrži opciju po kojoj Lillard može napustiti klub prije posljednje sezone i postati slobodan igrač.

Pokretanje videa...

NBA All-Star 2020. 00:53

Damian Lillard će 15. srpnja proslaviti 32. rođendan, a Portland je jedini NBA klub za koji je igrao. Trail Blazersi su ga izabrali kao šestog na NBA draftu 2012.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Godinama ima status jednog od najboljih vanjskih igrača u NBA ligi, ali mu je prošla sezona bila za zaborav. Naime, Lillard je odigrao samo 29 utakmica zbog ozljede trbušnih mišića koju je u konačnici morao liječiti operativnim zahvatom. Portland je s učinkom 27-55 završio na 13. mjestu u Zapadnoj konferenciji i prvi put u posljednjih devet sezona ostao bez nastupa u doigravanju.

Zubac je sad pretekao Modrića: Ovo je 7 najplaćenijih hrvatskih sportaša, dominiraju košarkaši
Zubac je sad pretekao Modrića: Ovo je 7 najplaćenijih hrvatskih sportaša, dominiraju košarkaši

Čelnici kluba su odlučili ići u promjene igračkog kadra pa su u New Orleans poslali CJ McColluma koji je s Lillardom činio jednu od najopasnijih kombinacija na vanjskim pozicijama.

Lillard je za Blazerse odigrao 711 utakmica u osnovnom dijelu sezone i pri tome je prosječno ubacivao 24,6 koševa uz 6,6 asistencija i 4,2 skoka. U doigravanju je odigrao 61 utakmicu, uz prosjek od 25,7 poena, 6,2 asistencija i 4,5 skoka.

Jokić potpisao najunosniji ugovor NBA lige

Dvoustruki dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige, 27-godišnji srpski centar Nikola Jokić potpisao je novi višegodišnji ugovor sa svojim sadašnjim klubom Denver Nuggetsima, objavili su čelnici momčadi.  

U službenom priopćenju nisu navedeni financijski detalji ugovora, ali američki mediji su već prije objavili da se radi o najbogatijem u povijesti lige, petogodišnjem ugovoru vrijednom 264 milijuna američkih dolara, što je maksimalan iznos na kakav je Jokić imao pravo s obzirom na svoja postignuća.

Denver je Jokića izabrao na draftu 2014. kao 11. u drugom krugu, odnosno 41. ukupno, a kad je prošle godine po prvi put osvojio MVP nagradu, košarkaš iz Sombora je postao najniže rangirani igrač na draftu kojem je to uspjelo. Ujedno je postao i prvi centar od Shaquillea O'Neala (2000.) koji je osvojio taj naslov.

NBA: Denver Nuggets at Golden State Warriors

Jokić je za Nuggetse odigrao 527 utakmica osnovnog dijela sezone u kojima je prosječno ubacivao 19,7 koševa uz 10,4 skokova i 6,2 asistencija. Odigrao je i 48 utakmica u doigravanju s prosječnim učinkom od 26,4 poena, 11,5 skokova i 6,4 asistencija.

Kad je ove godine ponovno izabran za najboljeg igrača NBA lige, Jokić je postao 13. u povijesti koji je uspio dvije godine zaredom osvojiti MVP nagradu.

U prošloj je sezoni postao je prvi igrač u povijesti koji je uspio završiti s više od 25 koševa po utakmici (27,1), više od 13 skokova (13,8) i više od šest asistencija (7,9) te je prvi košarkaš koji je u jednoj sezoni uspio ubaciti barem 2000 koševa te imati barem 1000 skokova i 500 asistencija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener