Obavijesti

Sport

Komentari 14

Lokosi promašili nemoguće pa izgubili s desetoricom u Splitu

Lokosi promašili nemoguće pa izgubili s desetoricom u Splitu
6

Nogometaši Splita svladali su Lokomotivu 2-1 u posljednjoj utakmici prvog kola MAXtv Prve lige u Parku mladeži. Za crvene su pogađali Dino Špehar i Blagojević

VIDEO

Lokomotiva je u zadnjih osam utakmica do početka prvenstva pobijedila Split tek jednom. Ni gostovanje na vrlo toplom Parku mladeži ovaj ponedjeljak nije imalo drugačiji rasplet. Crveni su slavili 2-1 i odlično otvorili 25. sezonu HNL-a.

Utakmicu koja je imala neobičnu najavu zbog bijega jednog mladića kojeg se povezuje s preprodajom droge na Ultri bolje su otvorili gosti i pravo je čudo što nisu poveli. Ante Majstorović, naime, poskliznuo se u sedmoj minuti i dao loptu Marku Kolaru koji ovaj šalje ravno u domaćeg golmana Zagorca.

Ni Franko Andrijašević četiri minute potom iz još bolje situacije nije uspio zabiti. Nakon udarca iz kuta s lijeve strane lopta je stigla na peterac, a bivši igrač Dinama i Hajduka uspio je prebaciti cijeli gol.

Kazna je stigla u 21. minuti. Slavko Blagojević ubacio je s desnog boka prema Dini Špeharu koji se riješava Jerka Leke i iz okreta pogađa za 1-0. U službenom debiju u crvenom dresu nakon dolaska iz Istre 1961 Špehar se odmah upisao u strijelce.

Split je nakon gola počeo igrati puno bolje, a nastavio je dominirati i početkom nastavka. Dražen Bagarić zaobišao je Olivera Zeleniku u šesnaestercu lokosa i poslao loptu prema mreži, no s gol-crte izbio ju je Tomislav Mrčela.

Deset minuta potom Bagarić je opet radio probleme zadnjoj liniji gostiju. Nakon greške Luke Capana, gostujući igrač povlači ga za dres s leđa, zbog čega je Ivan Bebek dosudio penal i Capanu dao izravan crveni karton. Precizan s bijele točke bio je Blagojević u 59. minuti.

Lokomotiva se u preostalih pola sata nije predala usprkos igraču manje. U 71. minuti Mirko Marić nakon dodavanja Petra Mišića zabio je za tračak nade izabranicima Ante Čačića, ali pravih prilika za preokret ipak nisu imali. Zelenika se, pak, u nadoknadi iskazao obranom "zicera" Bagariću nakon jedne kontre.

Zagrepčane u četvrtak u Kranjčevićevoj (20 sati) očekuje veliki europski ispit u drugom pretkolu Europske lige protiv PAOK-a Igora Tudora.

MAXtv Prva liga, 1. kolo:

  • Split - Lokomotiva 2-1 (Špehar 21', Blagojević 58' (pen.) / Marić 71')

Ljestvica:

  • 1. Istra 1961 (+2) 3
  • 2. Split (+1) 3
  • 3. Osijek (+1) 3
  • 4. Dinamo (0) 1
  • 4. Hajduk (0) 1
  • 6. Inter-Zaprešić (0) 1
  • 6. Rijeka (0) 1
  • 8. Lokomotiva (-1) 0
  • 9. Zagreb (-1) 0
  • 10. Slaven Belupo (-2) 0

2. kolo, raspored:

  • Inter Zaprešić - Zagreb (subota, 21 sat)
  • Osijek - Dinamo (nedjelja, 19 sati)
  • Hajduk - Split (nedjelja, 21 sat)
  • Rijeka - Slaven Belupo (nedjelja, 21 sat)
  • Lokomotiva - Istra 1961 (ponedjeljak, 20 sati)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou