Sport

Komentari 7

Lomačenko dodao treći pojas u kolekciju: Dobio je Campbella

Lomačenko dodao treći pojas u kolekciju: Dobio je Campbella

Ukrajinski boksač Vasil Lomačenko (31) u Londonu je prezentirao svu kvalitetu svog boksa i odlukom sudaca slavio protiv Lukea Campbella čime je osvojio upražnjenu WBC titulu lake kategorije

U boksačkom spektaklu održanom u londonskoj O2 Areni ukrajinski boksač Vasil Lomačenko (31) jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Britanca Lukea Campbella (31) obranivši bi WBA naslove lake kategorije, a pripala mu je i upražnjena WBC titula.

Kod sudaca nije bilo previše dvojbe. Rezultat je bio dva puta 119-108 i jednom 118-109.

Zanimljivo, bio je to okršaj bivših olimpijskih pobjednika iz Londona 2012. godine. Lomačenko je osvojio zlato u lakoj, a Campbell u bantam kategoriji. Ukrajinac ima i zlato iz Pekinga 2008.

Lomačenko sada drži WBA, WBC i WBO titule lake kategorije. Za ujedinjene kategorije nedostaje mu samo još jedna. To je IBF titula, čiji je vlasnik Richard Commney. Posljednji koji je ujedini sva četiri naslova bio je Pernell Whitaker.

Vasyl Lomachenko v Luke Campbell - WBO, WBA & WBC World Lightweight Titles

Sjajni Ukrajinac je bio jedan od najboljih amatera u povijesti boksa. Doživio je samo jedan poraz u 397 mečeva, a osvojio je po dva olimpijska i svjetska zlata te jedno europsko. Mnogi ga smatraju najboljim 'pound to pound' boksačem na svijetu, a u profesionalnoj karijeri upisao je 14 pobjeda i jedan poraz. (fh)

Vasyl Lomachenko v Luke Campbell - WBO, WBA & WBC World Lightweight Titles

Najčitaniji članci