Obavijesti

Sport

Komentari 20

Lovren o Kataru, Modriću, 2018. i Daliću: 'Vođa sam svlačionice!'

Lovren o Kataru, Modriću, 2018. i Daliću: 'Vođa sam svlačionice!'
4

Ne treba mi kapetanska traka, ali uvijek mogu pomoći momčadi. Jako je važno imati takav tip vođe. Ali ne računaju se samo vođe nego i ostatak tima koji slijedi primjer koji mi dajemo, kazao je Lovren

VIDEO

Za 37 dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, a na spisku hrvatskog izbornika Zlatka Dalića vrlo vjerojatno će se naći Dejan Lovren koji je uoči natjecanja dao veliki intervju za Fifu. U njemu se, između ostalog, dotaknuo koliko nogometna natjecanja zbliže ljude u 'Lijepoj našoj'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Lovren trenirao s Cro Copom 01:10

- Mi smo 1998. i 2018. otkrili koliko nam je važna reprezentacija, pogotovo u nogometu. Opet smo digli ljude na noge. Mogu reći da sam to dvaput doživio, tako da je očito vrlo posebno za nas. Imali smo i teških situacija prije 25-30 godina zbog rata. Dakle, ovo je pravi trijumf. Kad Hrvatska igra, svi nas podržavaju.

'Ja sam lider u svlačionici'

Iako mnogi tvrde da su senatori iz obrane Lovren i Domagoj Vida prestari i prespori taj dvojac će se, izvjesno je, naći u avionu za Katar. Možda ne kao prvotimci, ali...

Split: Slavlje na Poljudu nakon što je Hrvatska pobjedila Mađarsku s velikih 3:0

- Znamo što možemo očekivati. Skupina će sigurno biti teška jer na Svjetskom prvenstvu nema lakih protivnika. Možemo reći da smo u maloj prednosti po tom pitanju, ali imamo i nove krvi, mlade igrače željne dokazivanja. Mislim da će to biti savršena kombinacija - kazao je Lovren.

Hrvat u eliti: Joško Gvardiol bori se za nagradu Golden Boy
Hrvat u eliti: Joško Gvardiol bori se za nagradu Golden Boy

Bio na travnjaku ili klupi, jedan je od lidera ove generacije 'vatrenih'.

- Lijepo je to čuti. Ne treba mi kapetanska traka, ali uvijek mogu pomoći momčadi. Luka je naš vođa na terenu, ja sam vođa u svlačionici prije utakmice, a tu je i Vida na kraju utakmice - kazao je pa dodao:

- Jako je važno imati takav tip vođe. Ali ne računaju se samo vođe nego i ostatak tima koji slijedi primjer koji mi dajemo. Tako stvaramo nove kapetane. Ali u momčadi je još nekoliko igrača koji su 2018. igrali finale.

Prije četiri godine Hrvatska je došla do najvećeg uspjeha u svojoj nogometnoj povijesti. Tog 15. srpnja, kako je rekao i Ivan Rakitić, i nebo je zaplakalo jer su 'vatreni' izgubili u finalu.

- Sve se dogodilo jako brzo. Imali smo samo tri dana za pripremiti tu utakmicu. Bili smo istrošeni, psihički i fizički. Naš je uspjeh ušao u povijest, ali odgovornost je bila na našim leđima. Mislili smo da će nam sreća pomoći u finalu, ali Francuska je bila jača i zaslužila je pobjedu. Možda je nogomet koji smo igrali bio atraktivan, ali nas na kraju nije doveo do pobjede.

'Modrića ne treba predstavljati'

Luki Modriću će ovo vrlo vjerojatno biti posljednji SP. Mi Hrvati već plačemo...

- Savjetovao bih vam da ne otpisujete Luku. Još 2018. rekao je da će to biti njegovo posljednje Svjetsko prvenstvo i posljednja Liga prvaka, tako da vjerujem da ima mnogo više za ponuditi momčadi i europskom nogometu. Svi znamo o kakvom se igraču radi, ne treba ga predstavljati - rekao je pa dodao:

Za 37 dana počinje SP: Portret Luke Modrića osvanuo u Dohi
Za 37 dana počinje SP: Portret Luke Modrića osvanuo u Dohi
'Modrić i ja ležimo u sobi, a kad ono - zove Mourinho, želi ga u Realu! Toliko je Luka poseban'
'Modrić i ja ležimo u sobi, a kad ono - zove Mourinho, želi ga u Realu! Toliko je Luka poseban'

- Svakim danom pokazuje da od njega možemo puno naučiti jer on doista živi za nogomet. Nakon svake utakmice radi analizu, traži svoja loša dodavanja, pokušava vidjeti što je mogao bolje. Sjajno je vidjeti da i s 37 godina još uvijek živi za nogomet i daje sve od sebe.

Hrvatski reprezentativci odradili trening u Omišu

O izborniku ima samo birane riječi...

- Zlatko je tu za nas, dušom i tijelom. I za reprezentaciju. 2018. je bio tako emotivan, što nikada neću zaboraviti. On je dobar čovjek i zaslužuje sve što je postigao u životu - rekao je pa dodao:

- Sve što je dao na kraju mu se dobrim vratilo. Ipak, nije mu bilo lako. Bilo mu je teško i u različitim klubovima. Na kraju, ako se boriš za nogomet i život i ako imaš tako jaku vjeru u Boga kao on, uvijek ćeš biti nagrađen.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše