Obavijesti

Sport

Komentari 24

Lukaku žestoko osudio rasizam u nogometu: Poduzmite nešto!

Lukaku žestoko osudio rasizam u nogometu: Poduzmite nešto!

'Odlazim s utakmice zgrožen. Ja i moj stožer vrijeđan je tijekom cijele utakmice, a rasistički su bili vrijeđani i igrači. Ne bismo ovo trebali proživljavati', rekao je trener Anderlechta Kompany

VIDEO

Dosta je bilo, poduzmite stvarnu akciju, odmah, napisao je na društvenim mrežama napadač belgijske nogometne reprezentacije i Chelseaja Romelu Lukaku pozvao je nadležne do poduzmu stvarne akcije nakon još jednog niza rasističkih ispada na europskim stadionima.

Ovoga vikenda dogodila su se tri ružna rasistička incidenta u Njemačkoj, Belgiji i Engleskoj. U njemačkom trećem rangu natjecanja utakmica je prekinuta zbog rasističkog zlostavljanja s tribina, Vincent Kompany, menadžer Anderlechta, bio je na meti navijača Club Bruggea, dok je Arsenalov Rob Holding čuo rasističko zlostavljanje usmjereno na suigrače u Leedsu.

Premier League - Leeds United v Arsenal

Nogometaši njemačkog trećeligaša Osnabrücka napustili su teren u 35. minuti gostujuće utakmice protiv Duisburga zbog rasističkog zlostavljanja s tribina. Po prvi put u tri profesionalne njemačke lige jedna je momčad napustila teren nakon rasističkog incidenta i utakmice se više nije nastavila.

Do prekida je došlo pri rezultatu 0-0 u 35. minuti susreta MSV Duisburga i VfL Osnabrücka nakon što su domaći navijači rasistički vrijeđali tamnoputog gostujućeg napadača Aarona Opokua (22), koji je porijeklom iz Gane, ali je upisao nekoliko nastupa u njemačkoj U-19 i U-20 reprezentaciji. Njemački nogometni savez (DFB) se oglasio priopćenjem u kojem je osudio rasistički incident i zatražio da odgovorni budu kažnjeni.

U Belgiji se incident dogodio za vrijeme derbija između Club Bruggea i Anderlechta. Trener Anderlechta Vincent Kompany izjavio je da je zgrožen rasističkim uvredama od navijača domaćina u nedjeljnoj utakmici koja je završila 2-2. Kompany je dodao da su rasističkim uvredama bili izloženi i njegovi igrači te članovi stožera.

- Odlazim s utakmice zgrožen. Ja i moj stožer vrijeđan je tijekom cijele utakmice, a rasistički su bili vrijeđani i igrači. Ne bismo ovo trebali proživljavati -izjavio je Kompany.

Engleski mediji prenose kako je rasističkih ispada bilo i na utakmici između Leeds Uniteda i Arsenala na Elland Roadu. Branič 'topnika' Rob Holding kazao je kako su žrtve rasističkih ispada bili Nicolas Pepe i Nuno Tavares, koji su se zagrijavali pored zapadne tribine na Elland Roadu.

Ranije ove godine, engleski izbornik Gareth Southgate izrazio je podršku svojim igračima nakon što su bili rasno zlostavljani u kvalifikacijskoj pobjedi za Svjetsko prvenstvo u rujnu 4-0 nad Mađarskom.

- Mislim da naši igrači ne mogu učiniti ništa više nego što su učinili u posljednje dvije ili tri godine kako bi prenijeli prave poruke, zauzeli ispravne stavove i na drugim je ljudima da ih zaštite- Na meni je da ih prvenstveno štitim, ali da ih štite i vlasti - rekao je tad engleski strateg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom