Obavijesti

Sport

Komentari 32

"Luzer" Moyes novi menadžer West Hama: Navijači su u šoku

"Luzer" Moyes novi menadžer West Hama: Navijači su u šoku
1

David Moyes vraća se u Premiership samo pola godine nakon što je iz njega ispao sa Sunderlandom. Naslijedio je Slavena Bilića dan nakon što je Hrvat dobio otkaz na klupi West Hama

VIDEO

Slaven Bilić od ponedjeljka je bivši u West Hamu, a "čekićari" su već objavili ime njegova nasljednika. To je David Moyes.

- Veselim se što ću upoznati navijače i biti s njima na stadionu. Trebamo podršku, ovo je težak posao, ali siguran sam da zajedno možemo ostvariti dobar rezultat do kraja sezone - poručio je 54-godišnji Škot.

David Moyes appointed West Ham United manager

West Ham United can confirm the appointment of David Moyes as the Club’s manager.

Posted by West Ham United on 7. studenoga 2017

Prvi put otkako su David Sullivan i David Gold prije osam godina preuzeli čelništvo kluba, trenera mijenjaju usred sezone.

- Trebamo nekoga s iskustvom, znanjem u Premiershipu i igračima, vjerujemo kako je David pravi čovjek koji će okrenuti stvari i izvući najbolje iz igrača. Cijenjen je i poštovan u nogometu i donijet će svježe ideje, organizaciju i entuzijazam - rekao je Sullivan.

Iako je Moyes ekpresno ustoličen na mjesto trenera West Hama, on je bio tek peti izbor čelnika "čekićara", tvrdi Sky Italia, poslije Carla AncelottijaRonalda KoemanaSeana Dychea i Paula Souse koji su svi redom odbili tu ponudu.

Četrnaest sezona Moyes je vodio klubove u Premierligi, a osam od zadnjih devet završio je među prvih osam. Triput je bio trener godine (2003., 2005. i 2009.) i deset puta trener mjeseca na Otoku. Čak 11 godina bio je trener Evertona i vodio ih do Lige prvaka (2004/05.), Europske lige i finala FA kupa.

Iako je nakon deset mjeseci dobio "cipelu" u Manchester Unitedu kao neslavan nasljednik sir Alexa Fergusona, jedini je trener "vragova" koji je osvojio trofej u prvoj sezoni, osvojivši superkup u ljeto 2013.

Osim toga, dobio je otkaz nakon samo godinu dana u Real Sociedadu, a sa Sunderlandom je u istom razdoblju ispao u Championship. Upravo zbog toga, čini se, nije najbolje sjeo navijačima "čekićara" koji su ga krizitirali na Facebook-stranicama kluba.

- Ako uprava misli da će Moyes moći napraviti bolji posao, gadno griješi!

- Hvala ti, Slave. Ti si vrhunski čovjek i vjerujem da će ti budućnost biti svijetla. Ne mogu reći isto za West Ham i Moyesa. Neka nam Bog pomogne.

- Nisam siguran da je David Moyes pravi čovjek za taj posao, ali možda sam u krivu. Tužan trenutak, ali Slavenu želim sreću i nadam se da će voditi igrače koji će ga cijeniti u novom klubu.

- Da su barem igrači imali polovicu tvoje strasti i predanosti prema našem klubu kao Slav. Hvala ti i želim ti svu sreću u budućnosti. A upravo, Moyes??? Ne bih ni da mi vodi amatersku momčad. Apsolutno smiješno.

Moyes će debitirati u utakmici protiv Watforda u nedjelju, 19. studenoga. West Ham se trenutačno nalazi na 18. mjestu sa samo dvije pobjede, odnosno devet bodova u 11 kola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini