Sport

Komentari 426

Ma kakav penal?! Ovo Dinamu ne treba, pobjedu nije zaslužio

Ma kakav penal?! Ovo Dinamu ne treba, pobjedu nije zaslužio

Da, Cibalia je slaba i samo u najluđim snovima može nauditi Dinamu. Ali ti najluđi snovi su se dogodili i sramota je da netko tom dečku i hrabroj momčadi iz Vinkovaca oduzima njihove snove...

Ovo zbilja više nema smisla. Penal kakav je sudio Damir Batinić danas u 89. minuti utakmice Cibalia - Dinamo pri rezultatu 1-1 najgora je odluka koju je jedan hrvatski sudac donio ove sezone. Igrač Cibalije Žderić nije niti pipnuo Soudanija, a kamoli ga faulirao. Pogledali smo snimku 15 puta i kako god okreneš - prekršaja nema. Nevjerojatno je da u jednoj od najzanimljivijih sezona otkako je HNL-a suci tako kardinalno griješe, zar je moguće da baš sudac mora odlučivati pobjednika u superneizvjesnoj utrci za prvaka? Čemu to?!

>>> Video spornog penala pogledajte OVDJE.

Ako Cibalia ne smije uzeti bod Dinamu, onda bi možda najbolje bilo da se o tome obavijesti sve gledatelje, da ne dolaze i glume budale, i nas novinare koji pokušavamo objektivno i pošteno raditi svoj posao. Jest, Dinamo je dominirao i imao puno više šansi. Da, Cibalia je slaba i samo u najluđim snovima može nauditi Dinamu. Ali ti najluđi snovi su se dogodili, Zgrabliću se lopta odbila kao da mu ju je netko rukom donio na volej, izjednačili su iz jedinog pravog šuta na gol i sramota je da netko tom dečku i hrabroj momčadi iz Vinkovaca oduzima njihove snove.

Podsjećamo da se ta mala Cibalia, stari hrvatski klub koji je bio tvrda kost velikima još u vrijeme bivše države, a na njoj su zube puno puta lomili i Dinamo i Hajduk, ove godine i Rijeka, bori za svaki bod. Zadnja je na tablici, ima jednu jedinu pobjedu i sad ovo... Njima bi bod protiv Dinama značio sve, ali tko ih pita?

Netko će reći - sudac je pogriješio. Da, ali kako to da ne pogriješi na štetu Dinama? "Modri" ovu pobjedu, vjerujemo da će se složiti velika većina njihovih navijača, jednostavno nisu zaslužili. To Dinamu ne treba. Nogomet je igra u kojoj uživamo u najvećem broju slučajeva, ali i igra koja nam se zbog odluka poput ove Batinićeve ponekad gadi.

Mala Cibalia, to je svima jasno, kolateralna je žrtva u borbi pirana koja nema nikakve veze s njima. Samo što nam se čini da su pirane, ako ovako nastave, na dobrom putu da pojedu same sebe...

Najčitaniji članci