Magathov način: Penjanje uz stepenice do uspjeha | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 1

Magathov način: Penjanje uz stepenice do uspjeha

Magathov način: Penjanje uz stepenice do uspjeha
1

Trener Schalkea počeo je primjenjivati torture nad igračima Schalkea. U petak su igrači tako pola sata trenirali na stubištu tribina stadiona

VIDEO

U posljednjoj fazi treninga, nakon sat vremena vježbanja i sprintanja na travnjaku, Felix Magath je nogometaše Schalkea poslao u uspinjanje stubištem do vrha tribina Parkstadiona. Dužinu od 111 stepenica igrači su u brzom kretanju savladavali punih 30 minuta. Nisu bili sami: pratio ih je pritom sam 55-godišnji trener sa članovima svog stručnog stožera pokazavši u koliko je dobroj formi.
Nekima je to jako teško palo. Reprezentativac Heiko Westermann izjavio je da ga je na kraju treninga sve boljelo. Ivan Rakitić došao je, pak, na svoje. Trčanje uzbrdo bila je uobičajena metoda njegova trenera u Baselu Christiana Grossa.
- Ovo je zapravo bila obična šetnjica - izjavio je 21-godišnji hrvatski veznjak nakon treninga.
- Iskreno rečeno, trčanje uz stepenice držim vrlo dobrim kondicijskim treningom, koji je pogotovo dobar za noge. Svaki trener ima svoje metode pripremanja momčadi, a Felix Magath zorno je dokazao koliko su njegove uspješne prošle sezone s Wolfsburgom - rekao je hrvatski nogometaš za službene internetske stranice kluba dodavši kako nije nezadovoljan što se ovog ljeta uspio odmoriti svega desetak dana:
- Normalno je da sam počeo s pripremama kad i svi drugi igrači. U svakom slučaju, jako se veselim novoj sezoni.
Trener Magath u Wolfsburgu je dao sagraditi “toranj muke”, kojem je redovito podvrgavao svoje nogometaše. U Gelsenkirchenu je zasad prisiljen improvizirati.
- Snalazimo se s onim što imamo - rekao je kroz smijeh Magath najavivši da će ovoljetne pripreme obilovati treninzima poput ovog na Parkstadionu.
Na isti je način Magath prošlog ljeta nespoštedno tjerao tada još razmažene zvijezde iz Wolfsburga. Patili su se Bosanci Džeko i Misimović, a posebice Brazilac Grafite, kojemu je pozlilo pri jednome planinskom maršu na visinskim pripremama, te su po njega morala stići kola hitne pomoći. Nakon svega, sezonu je završio kao najbolji strijelac lige, s 28 postignutih golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore
TV U GRMLJE

VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore

Dva hrvatska navijača nisu mogla suzbiti bijes i nezadovoljstvo pa su se odlučila iskaliti na televizorima. Jedan je završio u grmlju, drugi u dvorištu. Oba s istom sudbinom