Obavijesti

Sport

Komentari 15

Majka nesretne plivačice: Nije prvi put da joj se ovo događa

Majka nesretne plivačice: Nije prvi put da joj se ovo događa

Odmah sam znala da nešto nije dobro. Na posljednjem elementu bila sam sigurna da se nešto loše događa, rekla je majka plivačice Anite Alvarez koja je u bazenu pala u nesvijest

Anita Alvarez (25) odradila je sjajnu točku, možda i najbolju u životu, oduševljeno i zadovoljno mahala je navijačima pa odjednom - nestala u beznađu bazena. Nije je bilo deset sekundi, nitko nije znao što se odgađa, a sve je postalo sumnjivo njezinoj trenerici Andrei Fuentes koja je bez razmišljanja uskočila u bazen i na dnu vidjela svoju natjecateljicu kako pluta bez svijesti. Zgrabila ju je za ruku, povukla na površinu bazena i spasila joj život. Da se koju sekundu dulje zadržala pod vodom, možda bi bilo kasno.

Tim dramatičnim scenama svjedočili su gledatelji na Margitinom otoku u Budimpešti gdje se ovih dana na Svjetskom prvenstvu natječu sinkronizirane plivačice. Na svu sreću, dan nakon američka plivačica osjeća se jako dobro. No, šokantne scene i dalje su nekima ostale u glavi. Pogotovo njezinoj majci koja je sve morala gledati na televiziji. Neizvjesnost, strah i bojazan od najgoreg, prolazili su kroz njezinu glavu dok su liječnici ukazivali pomoć njezinoj kćeri. 

Bilo je jako vruće vrijeme, a ogroman stres, napor i iscrpljenost učinili su svoje. Plivačice se gotovo cijeli dan nalaze na bazenu, apsolutni svaki trenutak koriste za trening, a kada ne treniraju, onda imaju nastup. No, nije prvi put da se ovo događa Alvarez. Nekoliko puta se onesvijestila na treningu, a izgubila je svijest i u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

- Odmah sam znala da nešto nije dobro. Na posljednjem elementu bila sam sigurna da se nešto loše događa. Nije ovo prvi put da Anita ostaje bez svijesti. I ranije se to događalo, doduše ne tijekom natjecanja - rekla je Karen Alvarez, piše portal wivb.com.

FINA World Championships

Ono što je najvažnije je da je Alvarez izvan životne opasnosti, a u sljedećim danima liječnici će na testiranjima otkriti zašto je uopće do ovoga došlo i pokušati prevenirati. Bez obzira što je smrti gledala u oči, postoji mogućnost da u petak nastupi u momčadskom finalu.

FINA World Championships

- Anita je dobro. Liječnici su je pregledali i sve je jako dobro. Otkucaji srca, kisik, razina šećera, pritisak krvi. Ponekad zaboravimo da se ovo jednostavno događa u sportovima gdje se jako puno trošite. Maraton, biciklizam, kros. Svi smo vidjeli scene u kojima neki atletičari ne dođu do cilja. Naš sport nije drugačiji od ostalih, mi smo u bazenu, ali isto tako probijamo granice i nekad zapnemo na njima. Anita se osjeća dobro sada i liječnici kažu da je sve dobro. Odmarat će se cijeli dan i onda ću zajedno s liječnicima odlučiti hoće li nastupiti u momčadskom finalu ili ne - napisala je njezina trenerica, junakinja Andrea Fuentes na Instagramu.