Obavijesti

Sport

Komentari 15

Majka nesretne plivačice: Nije prvi put da joj se ovo događa

Majka nesretne plivačice: Nije prvi put da joj se ovo događa

Odmah sam znala da nešto nije dobro. Na posljednjem elementu bila sam sigurna da se nešto loše događa, rekla je majka plivačice Anite Alvarez koja je u bazenu pala u nesvijest

VIDEO

Anita Alvarez (25) odradila je sjajnu točku, možda i najbolju u životu, oduševljeno i zadovoljno mahala je navijačima pa odjednom - nestala u beznađu bazena. Nije je bilo deset sekundi, nitko nije znao što se odgađa, a sve je postalo sumnjivo njezinoj trenerici Andrei Fuentes koja je bez razmišljanja uskočila u bazen i na dnu vidjela svoju natjecateljicu kako pluta bez svijesti. Zgrabila ju je za ruku, povukla na površinu bazena i spasila joj život. Da se koju sekundu dulje zadržala pod vodom, možda bi bilo kasno.

Tim dramatičnim scenama svjedočili su gledatelji na Margitinom otoku u Budimpešti gdje se ovih dana na Svjetskom prvenstvu natječu sinkronizirane plivačice. Na svu sreću, dan nakon američka plivačica osjeća se jako dobro. No, šokantne scene i dalje su nekima ostale u glavi. Pogotovo njezinoj majci koja je sve morala gledati na televiziji. Neizvjesnost, strah i bojazan od najgoreg, prolazili su kroz njezinu glavu dok su liječnici ukazivali pomoć njezinoj kćeri. 

Bilo je jako vruće vrijeme, a ogroman stres, napor i iscrpljenost učinili su svoje. Plivačice se gotovo cijeli dan nalaze na bazenu, apsolutni svaki trenutak koriste za trening, a kada ne treniraju, onda imaju nastup. No, nije prvi put da se ovo događa Alvarez. Nekoliko puta se onesvijestila na treningu, a izgubila je svijest i u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

- Odmah sam znala da nešto nije dobro. Na posljednjem elementu bila sam sigurna da se nešto loše događa. Nije ovo prvi put da Anita ostaje bez svijesti. I ranije se to događalo, doduše ne tijekom natjecanja - rekla je Karen Alvarez, piše portal wivb.com.

FINA World Championships

Ono što je najvažnije je da je Alvarez izvan životne opasnosti, a u sljedećim danima liječnici će na testiranjima otkriti zašto je uopće do ovoga došlo i pokušati prevenirati. Bez obzira što je smrti gledala u oči, postoji mogućnost da u petak nastupi u momčadskom finalu.

FINA World Championships

- Anita je dobro. Liječnici su je pregledali i sve je jako dobro. Otkucaji srca, kisik, razina šećera, pritisak krvi. Ponekad zaboravimo da se ovo jednostavno događa u sportovima gdje se jako puno trošite. Maraton, biciklizam, kros. Svi smo vidjeli scene u kojima neki atletičari ne dođu do cilja. Naš sport nije drugačiji od ostalih, mi smo u bazenu, ali isto tako probijamo granice i nekad zapnemo na njima. Anita se osjeća dobro sada i liječnici kažu da je sve dobro. Odmarat će se cijeli dan i onda ću zajedno s liječnicima odlučiti hoće li nastupiti u momčadskom finalu ili ne - napisala je njezina trenerica, junakinja Andrea Fuentes na Instagramu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom