Obavijesti

Sport

Komentari 42

Majstor Renda, nervozna Rijeka i 100 minuta za šibensku tugu...

Majstor Renda, nervozna Rijeka i 100 minuta za šibensku tugu...
5

Rijeka-Šibenik 2-2. Igralo se više od 100 minuta, Kruno Rendulić je za jednu sekundu ostao bez trećeg velikog skalpa u tjedan dana. Nakon Lokomotive i Dinama, Rijeka mu se izvukla 'u produžecima'

VIDEO

Renda, majstore! U tjedan dana pobjede nad Lokomotivom, Dinamom i... Zamalo Rijekom. Sve tri utakmice u gostima. Šibenik pod dirigentskom palicom Krunoslava Rendulića ide iznad svih očekivanja, a Rijeka i Simon Rožman žive najnervozniji dio ove lude sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka na 'Maradoni'

Pokretanje videa...

Rijeka i Napulj za Diega 02:37

Šibenik s Kvarnera u Dalmaciju ide pun gorčine premda bi prije utakmice s najvećim guštom potpisao bod na Rujevici. Društvo iz Krešimirovog grada živjelo je opasno 25 minuta, spašavali su ih i lomili VAR-ovi, ali kad imaš 2-0 u 32' i 2-1 u 99' (da, igralo se preko 100 minuta), a na kraju ostaneš bez pobjede... Nema drugog sentimenta nego gorčine.

Iako Rendulić & com. objektivno mogu sami sebi čestitati. Bili su dvaput na Maksimiru i jednom na Rujevici pa se na Šubićevac vratili sa 7 bodova. Zapravo: senzacionalno!

Umjesto rutine - triler

Rijeka je u specifičnoj fazi specifične sezone (razdijeljene na tri-četiri razdoblja). Prijelazni rok je gotov, Europska liga je prošlost, rezultati su puni oscilacija čak i bez obzira na kvalitetu izvedbe, a na sve se još nakalemilo razdoblje u kojem Bijele neće ni sreća.

Slika momčadi je: propuštena 100%-na šansa u 5. minuti (Menalo sam pred Labrovićem puca u istrčalog golmana). Da su poveli najvjerojatnije bi imali jednu od onih večeri na koju se čovjek osvrne opisom u samo dvije riječi. 'Rutinska pobjeda'.

Andrijašević golom u desetoj minuti nadoknade za remi!
Andrijašević golom u desetoj minuti nadoknade za remi!

Ovako se dogodi da 20 minuta kasnije dva 'flipera' idu na noge Šibenčanima koji dođu do vodstva, a Rijeka i Rožman upadnu u nervozu i primisao od koje ne mogu pobjeći: 'Bolji smo, a gubimo... Neće valjda opet'. Dva penala dosuđena, dva penala poništena. Gol za 2-2 u 90', poništen. Razdoblje u kojem te neće - ništa.

Rijeka mora naći mir

Ono što će im za koji tjedan ulaziti i žmirećki sada poliže stativu s vanjske strane. I krene nervoza. Na terenu, na klupi, na praznim tribinama... Stožer i momčad su puni napetosti, kupaju se u nervozi.

Ništa se jako lošega ne mora zbivati iza kulisa. Jednostavno se upalo u vrtlog pandemije, praznih tribina, promašenih zicera, pehova, zaleđa od pola centimetra... Svlačionica samo mora naći svoj mir. I struka i momčad.

Sreća da Rujevica na vrhu ima čovjeka koji ne traži procese i bilo čiju 'glavu' nego vjeru u sebe i mirnoću. Naporan rad će se vratiti. Cilj je Europa, osvajanjem jednog o prva tri mjesta ili osvajanjem Kupa. A npr. treće i mjesto i Kup (bio bi treći zaredom) još su - itekako dostižni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom