Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
271 komentara

Mamić: Pa ako mogu Kovač i Štimac, zašto ne bi i Čačić?

Čačić ima sve kompetencije da bude novi izbornik, kaže nam Zdravko Mamić. A navijači i javnost na to bi nadodali: Ljudi, pa nemojte se šaliti s reprezentacijom!

Goran Stanzl/Pixsell
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
271 komentara

Niko Kovač out, Ante Čačić in. Ako ne bude senzacionalnog obrata, takvu će odluku danas donijeti izvršni odbor HNS-a. Jučer je poslijepodne Čačić očito odradio posljednji trening na klupi Lokomotive.

- Novi izborniče, čestitamo - pokušali smo na tanak led navući Antu Čačića, ali iskusni lisac nije se dao.

- Niko Kovač je još izbornik, mene cijeli dan zovu prijatelji, ali zasad ne mogu ništa više reći - odvratio nam je Ante, a onda se zapitao:

- Ja izbornik?! Pa to bi valjda bio logičan slijed nakon svega što sam napravio u trenerskoj karijeri. Pogotovo s Dinamom i ostalim klubovima.

Čačić, dakle, ne dvoji, a očito je da ne dvoji niti potpredsjednik HNS-a Zdravko Mamić.

- Ako smo imali Bilića, Štimca, Kovača, početnike, ne razumijem zašto bi sad Čačić bio upitan kao čovjek s bogatim iskustvom i impresivnim personalitijem - javio nam se jučer Zdravko Mamić.

Ove riječi praktički su amenovanje Čačića kao Kovačeva nasljednika, ali Mamić misli da je problem puno dublji.

- Srž problema koji su kulminirali u Oslu i Bakuu počeo je davno prije. Hvatska reprezentacija bila je hit do utakmice u Milanu. Tadašnji predsjednik Josipović amnestirao je i legalizirao one koji su prekinuli utakmicu. Zatim utakmica pred praznim tribinama u Splitu, slučaj svastika. Oduzimanje boda, novčana kazna, posljednje upozorenje od Uefe pred izbacivanje, sve je to stvorilo zastrašujuću klimu oko reprezentacije - rekao je Zdravko Mamić i nastavio:

- To je dovelo do toga da se igrači ne osjećaju ugodno. U tom stanju ne mogu ići kopačkom na glavu. Jer to je stanje duha, atmosfera u kojoj se uništava reprezentacija i hrvatski nogomet. Maksimum se može pružiti pred 30.000 navijača koji te bodre a ne vrijeđaju. Kao, recimo, nekad u Berlinu ili Beču kad se skupe tisuće naših navijača.

Mamić kaže da je posljedica svega ovoga bio jedan bod u posljednje dvije utakmice.

- Mene kao potpredsjednika HNS-a i utjecajnog čovjeka u nogometu zanimaju samo uzroci i terapije. Nije važno je li trener Pero ili Đuro. Problem nećemo riješiti smjenama, problem je mnogo dublji. Treba ukloniti uzrok problema - rekao nam je Mamić, koji smatra kako je u posljednje vrijeme sve krenulo krivo.

- Kad je Niko došao, bilo je entuzijazma, bili smo dobri, ne dobri nego fantastični. Imamo čudesne igrače, igrače koji mogu biti europski prvaci. Igrače koji igraju u velikim europskim klubovima, ali nemamo klimu i ambijent u kojima se krećemo i u kojima se odigrava utakmica. Kod nas je sve suprotno, samo crnilo - završio je Mamić.

Jučer se u kuloarima pričalo i o Nenadu Gračanu, ali Mamićev izbor je ipak Ante Čačić.

Naši partneri pišu
Message