Obavijesti

Sport

Komentari 271

Mamić: Pa ako mogu Kovač i Štimac, zašto ne bi i Čačić?

Mamić: Pa ako mogu Kovač i Štimac, zašto ne bi i Čačić?
3

Čačić ima sve kompetencije da bude novi izbornik, kaže nam Zdravko Mamić. A navijači i javnost na to bi nadodali: Ljudi, pa nemojte se šaliti s reprezentacijom!

VIDEO

Niko Kovač out, Ante Čačić in. Ako ne bude senzacionalnog obrata, takvu će odluku danas donijeti izvršni odbor HNS-a. Jučer je poslijepodne Čačić očito odradio posljednji trening na klupi Lokomotive.

- Novi izborniče, čestitamo - pokušali smo na tanak led navući Antu Čačića, ali iskusni lisac nije se dao.

- Niko Kovač je još izbornik, mene cijeli dan zovu prijatelji, ali zasad ne mogu ništa više reći - odvratio nam je Ante, a onda se zapitao:

- Ja izbornik?! Pa to bi valjda bio logičan slijed nakon svega što sam napravio u trenerskoj karijeri. Pogotovo s Dinamom i ostalim klubovima.

Čačić, dakle, ne dvoji, a očito je da ne dvoji niti potpredsjednik HNS-a Zdravko Mamić.

- Ako smo imali Bilića, Štimca, Kovača, početnike, ne razumijem zašto bi sad Čačić bio upitan kao čovjek s bogatim iskustvom i impresivnim personalitijem - javio nam se jučer Zdravko Mamić.

Ove riječi praktički su amenovanje Čačića kao Kovačeva nasljednika, ali Mamić misli da je problem puno dublji.

- Srž problema koji su kulminirali u Oslu i Bakuu počeo je davno prije. Hvatska reprezentacija bila je hit do utakmice u Milanu. Tadašnji predsjednik Josipović amnestirao je i legalizirao one koji su prekinuli utakmicu. Zatim utakmica pred praznim tribinama u Splitu, slučaj svastika. Oduzimanje boda, novčana kazna, posljednje upozorenje od Uefe pred izbacivanje, sve je to stvorilo zastrašujuću klimu oko reprezentacije - rekao je Zdravko Mamić i nastavio:

- To je dovelo do toga da se igrači ne osjećaju ugodno. U tom stanju ne mogu ići kopačkom na glavu. Jer to je stanje duha, atmosfera u kojoj se uništava reprezentacija i hrvatski nogomet. Maksimum se može pružiti pred 30.000 navijača koji te bodre a ne vrijeđaju. Kao, recimo, nekad u Berlinu ili Beču kad se skupe tisuće naših navijača.

Mamić kaže da je posljedica svega ovoga bio jedan bod u posljednje dvije utakmice.

- Mene kao potpredsjednika HNS-a i utjecajnog čovjeka u nogometu zanimaju samo uzroci i terapije. Nije važno je li trener Pero ili Đuro. Problem nećemo riješiti smjenama, problem je mnogo dublji. Treba ukloniti uzrok problema - rekao nam je Mamić, koji smatra kako je u posljednje vrijeme sve krenulo krivo.

- Kad je Niko došao, bilo je entuzijazma, bili smo dobri, ne dobri nego fantastični. Imamo čudesne igrače, igrače koji mogu biti europski prvaci. Igrače koji igraju u velikim europskim klubovima, ali nemamo klimu i ambijent u kojima se krećemo i u kojima se odigrava utakmica. Kod nas je sve suprotno, samo crnilo - završio je Mamić.

Jučer se u kuloarima pričalo i o Nenadu Gračanu, ali Mamićev izbor je ipak Ante Čačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja