Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Mansour je robijao i fura se na gangstera, ali i ja sam iz geta'

'Mansour je robijao i fura se na gangstera, ali i ja sam iz geta'
12

Dobit će batine odmah na vaganju ako treba i ako će glumiti Amerikanca, komentirao je Filip Hrgović najave Amira Mansoura kako će se potući i na ulici ako treba. U subotnji meč u Areni ulazi s novim nadimkom

VIDEO

Nisam se vagao dva mjeseca. Dobio sam malo, je l' da, našalio se Filip Hrgović nakon što je u naselju Novi Jelkovec kraj Sesveta održao otvoreni trening četiri dana uoči premijere pred domaćom publikom i subotnjeg meča protiv Amerikanca Amira Mansoura u Areni Zagreb.

- Osjećam se odlično. Drago mi je što sam započeo tradiciju otvorenih treninga u Hrvatskoj. Mislim da je ovo službeno prvi i bit će ih i ubuduće svaki put. Osjećam se dobro, treba mi još koji trening da se probudim, malo sam još umoran od puta. Ali u subotu ću biti spreman i sve je dobro. Brz sam, jak sam, hrabar i želim pobjedu, spektakl u Areni, ne želim iznevjeriti domaću publiku. Sve je onako kako treba - rekao je Hrgović.

POGLEDAJTE HRGOVIĆEV TRENING:

Otvoreni trening Filipa Hrgovića uoči meča s Amirom Mansourom

Filip Hrgović zagrijava se za napad na internacionalni pojas po WBC-u: Mansouru neću dati šansu! Reporter: Josip Tolić

Objavljuje 24sata Sport u Utorak, 4. rujna 2018.

Je li Mansour uopće došao u Hrvatsku?

- Ne znam, vjerojatno se premišlja još uvijek, haha. Vjerojatno će doći ne baš sretan, ali morat će.

Veteran je već ranije trebao biti njegov protivnik, ali tad je borba otpala.

- Taj se put previše premišljao pa nije došao. Sad je skupio hrabrosti pa vjerujemo da će doći. Taktika se zna. Niži je borac, udarač je, ide naprijed, treba ga držati na distanci prvih nekoliko rundi, iskontrirati. Kad ja udarim, svugdje boli. I u tijelo, i u glavu, i u ruke. Udarat ću gdje god stignem i očekujem težak meč. Dečko je srčan i nema što izgubiti. Očekujem da će krenuti, dati dobar otpor, ali moram naći način da ga slomim i zaustavim i u kasnijim rundama, ako Bog da, dokrajčim. Ako ne, onda ću ga pobijediti na bodove.

Hrvatski teškaš spreman je za svih 12 rundi i ne želi srljati ne bude li prilike za nokaut.

- On je boksao dosta mečeva na deset rundi, ima snage i cijelo vrijeme ide naprijed. Vjerujem da je on spreman za 12 rundi ovaj put, i ja sam. Ako neće biti prilike da ga nokautiram, ne isplati se ići u nepotreban rizik jer je opasan udarač. Vjerujem da neće ići u 12 rundi, ali spreman sam ako ode.

Mansour je izjavio kako će se, ako treba, potući i ispred kuće.

- Nema problema, ako će htjeti dobit će batine odmah na vaganju. Ako će glumiti Amerikanca. On je bio u zatvoru i fura se na nekog gangstera, ali nisam se ni ja rodio na Beverly Hillsu, i ja sam iz geta, haha. S čim god on dođe, ja sam spreman, i za ulicu i za ring. Ali pričekat ćemo subotu, nećemo promovirati nasilje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:47

Nakon dva mjeseca priprema u Americi Filip se vratio u Hrvatsku.

- Skroz je drugačija priča. Bio sam u Miamiju dva mjeseca i skroz sam isključio mobitel. Tu se osjeća ta napetost, znatiželja ljudi. Tako da pokušavam biti što izoliraniji u svoja četiri zida i koncentrirati se da pokažem najbolju izvedbu u karijeri.

Hrgović se za ovaj meč pripremao s proslavljenim kubanskim trenerom Pedrom Diazom.

- Ide mi španjolski pomalo, ali mi pričamo boksački jezik pa se razumijemo. I on i ja živimo za boks, tako da tu nema nesporazuma. Sretan sam što sam otišao tamo, vidio sam stvari iz nekoga drugog kuta. On je čovjek koji je cijeli život u boksu, koji je radio na najvišem mogućem nivou, s najvećim šampionima ovog sporta, tako da imam neka nova saznanja i vjerujem da je on taj čovjek koji nam je trebao u timu da me dovede do svjetske titule.

Za prvi profesionalni meč kod kuće Hrgović ima i novi nadimak, "El Animal" (životinja).

- Kad sam bio tu, moj tim i ja nismo bili sigurni jesam li spreman. A kad sam došao tamo i kad sam krenuo trčati i udarati, nije ništa drugo preostalo nego da mi daju nadimak "El Animal" ili životinja. Moram reći da me moj tim, koncidijski trener Igor Čordaš i Yussuf Hasan, s kojima sam radio dvije godine i s kojima ću raditi u budućnosti, jako dobro pripremio. Vidio sam tako desetak vrhunskih profesionalaca koji su na svjetskoj razini, bio sam najspremniji u svim vježbama i tako sam dobio taj nadimak. Kad su vidjeli kako treniram, kad su vidjeli moj pristup sportu, moj način života, to je jednostavno izašlo iz njih. Ružno bi bilo "životinja", ovako je lijepo, ali opet životinjski. Slatko je, haha. Kao kad nećeš reći mafijaš, nego poduzetnik, haha. Životinja mora ubiti svoj plijen, ne smije ga ostaviti na životu, haha. Mora nahraniti svoj čopor, nema druge.

hrgovic

Filip u pohodu na sam svjetski vrh u teškoj kategoriji surađuje s promocijom Sauerland koja će ga sigurno dobro nagraditi svlada li Amerikanca. No nije mogao otkriti o kojem se iznosu radi.

- To je poslovna tajna. Imam fiksni ugovor, sve je dogovoreno unaprijed i ostali smo na tome. Najveća nagrada bit će mi ako se napuni Arena i ako pobijedim, ne trebaju mi ni platiti što se mene tiče. Neka daju za putne troškove, za gablec i to, haha. Najveća nagrada je pobjeda uvijek. Ne radim ovo samo zbog novca, želim ostaviti trag. Rijetko tko od šampiona se u šestom meču borio za jednu od titula i rijetko je tko bio glavna borba, tako da je ovo velika stvar. Samo me zanima pobjeda. 

Vijest dana u sportskom svijetu svakako je odlazak proslavljenog boksača Marijana Beneša.

- Šokiralo me to. Znam da nije bio u dobrom stanju dugo godina. Želim izraziti sućut njegovoj obitelji i bližnjima. To je šampion koji će uvijek biti zapamćen, koji će vječno živjeti i koji je, poslije Mate Parlova, vjerojatno najbolji boksač ovih prostora. Nek mu je vječna slava - zaključio je Hrgović.

VIDI OVO: 9 zanimljivosti o Zlatku Daliću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica