Obavijesti

Sport

Komentari 17

Marca: Ivan Rakitić je drugi najgrublji nogometaš Primere

Marca: Ivan Rakitić je drugi najgrublji nogometaš Primere
1

Nakon crvenog kartona Ivana Rakitića protiv Raya Marca je 'prokopala' grubu statistiku hrvatskog reprezentativca, koji je u ovoj sezoni skupio 10 žutih kartona

VIDEO

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić zaradio je crveni karton u posljednjem kolu španjolskog prvenstva što znači da ne bi trebao biti na raspolaganju za susret protiv Real Madrida ove subote.

Međutim, njegov klub (Sevilla) odlučio je uložiti žalbu Disciplinskoj komisiji za drugi žuti karton dobiven u utakmici protiv Rayo Vallecana (pobjeda 2-1). Podsjetimo, Rakitić je najprije zabio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a potom je u završnici zaradio dva brza žuta kartona, drugi zbog navodnog simuliranja u gostujućem šesnaestercu.

Drugi je to put ove sezone da Rakitić dobiva dva žuta kartona u jednoj utakmici, a prvi mu se put to dogodilo u susretu protiv Atletico Madrida na Vicente Calderonu.

Španjolska Marca bila je marljiva te izvukla Rakitićevu "statistiku" opomena u posljednje tri sezone, a zaključak je: "Rakitić je postao grub!"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U sezoni 2010/2011 Rakitić je zaradio jedan jedini žuti karton u dresu Seville, sezonu potom pet (na jednoj utakmici dva), a ove sezone već 10 žutih kartona! Zanimljivo, hrvatski veznjak u profesionalnoj karijeri nije zaradio nijedan izravni crveni karton!

Recimo za kraj da je Rakitić ove sezone dobivao kartone u sve četiri uvodne utakmice sezone (Getafe, Granada, Rayo, Real Madrid), potom dva kola nakon toga protiv Barcelone, spomenuta dva protiv Atletico Madrida 25. studenog, protiv Valencije 12. siječnja ove godine i posljednja dva prošlog vikenda protiv Raya.

Rakitić se nalazi na drugom mjesto prvenstvene ljestvice po broju opomena ove sezone, a "bolji" od njega je samo Sapunaru iz Zaragoze.

Dakle, ukoliko Disciplinska komisija ne uvaži Sevillinu žalbu, nećemo gledati hrvatski okršaj na travnjaku Stantiago Bernabeua ove subote između Rakitića i Luke Modrića u sklopu 23. kola Primere.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub