Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
80 komentara

Marijan Kustić: Prezadovoljan sam sastankom s Hajdukom...

Samo se dijalogom može uspostaviti dobar odnos, hvala delegaciji Hajduka na dolasku, poručio je izvršni direktor HNS-a koji je na sastanak u sjedište Saveza pozvao goste iz Splita

GNK Dinamo - NK Lokomotiva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
80 komentara

Ovo je povijesni sastanak i veliki korak naprijed, javio nam se Marijan Kustić nakon što je Hajduk potvrdio da su njegovi čelnici u ponedjeljak bili u sjedištu HNS-a.

- Sastanak je održan na moju inicijativu. Zahvaljujem se delegaciji Hajduka na dolasku, samo se dijalogom može uspostaviti dobar odnos - dodao je izvršni direktor HNS-a koji je ujedno potvrdio da je tema razgovora bilo i domaćinstvo utakmice s Mađarskom na Poljudu.

- Pričali smo kako izgraditi narušeno povjerenje, o reformama, za koje i oni kažu da su u tijeku i koje podržavaju, razgovarali smo i o domaćinstvu utakmice s Mađarskom na Poljudu. Prezadovoljan sam sastankom, ja sam oduvijek tvrdio da reprezentacija mora igrati po cijeloj Hrvatskoj - kaže Kustić.

EKSKLUZIVNO Povijesni sastanak: Čelnici Hajduka na razgovoru u HNS-u

Nakon godina netrpeljivosti dvije strane su napokon sjele za isti stol i otvoreno porazgovarale o svom odnosu, situaciji u hrvatskom nogometu i poboljšanju međusobnih odnosa. U ime Hajduka u sjedište HNS-a su stigli Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara.

Razgovor je prošao u pomirljivim tonovima, razgovaralo se oko sat i pol i napravljen je veliki korak prema pomirenju, što je jedino i logično, jer ovakva situacija nikome ne odgovara. 

Hajduk: Kustić nas je pozvao, pokušat ćemo izgraditi povjerenje koje je narušeno

Pregovore s HNS-om Hajduk je potvrdio kratkim priopćenjem na svojoj službenoj stranici.

Na inicijativu izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića održan je jučer poslijepodne u Zagrebu sastanak na kojem je kao predstavnik Grada Splita (u čijem je vlasništvu stadion Poljud) nazočio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara te u ime HNK Hajduk predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović i predsjednik Uprave Marin Brbić. 

Razgovarali su predstavnici HNK Hajduk, gradonačelnik Krstulović Opara te izvršni direktor Kustić o uvjetima koji bi prethodili ponovnoj gradnji povjerenja koje je prethodno narušeno. Govorilo se o  nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu koje su u tijeku i koje treba nastaviti, između ostaloga i s ciljem eventualnog odigravanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije ove jeseni na Poljudu.

POVIJESNI SUSRET Hajduk je potvrdio sastanak s HNS-om: Pozvao nas je Kustić

Sedam zahtjeva koje je Hajduk donio na sastanak

  1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode
  2. Profesionalni angažman stranog Povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja)
  3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja  natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)
  4. Transparentni financijski izvještaji
  5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije)
  6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.
  7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu
Naši partneri pišu
Message