Sport

Komentari 2

Martin osvojio broncu u samcu: Spektakl! Nosili su me navijači

Martin osvojio broncu u samcu: Spektakl! Nosili su me navijači

Mislio sam da će to biti utrka kao svaka druga u Svjetskom kupu, ali ovo je drugi novi. A medalju posvećujem svojoj supruzi - rekao je srebrni olimpijac, koji je završio iza Nijemca Zeidlera i Norvežanina Borcha

Hrvatski veslač Damir Martin zauzeo je treće mjesto u finalu samca na prvoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja se održala na zagrebačkom Jarunu.

Osvajač srebrnog odličja prije pet godina u Rio de Janeiru gotovo čitavim je tijekom utrke držao treće mjesto iza sjajnog Nijemca Olivera Zeidlera koji je dominantno stigao do pobjede te Norvežanina Kjetila Borcha koji je završio kao drugi.

- Hvala gledateljima koji su došli. Nisam mislio da će biti takav spektakl pred zagrebačkom publikom nego da će biti kao svaka utrka Svjetskog kupa, ali ovo je drugi nivo, nosili su me navijači, svaki zaveslaj sam čuo "Damše, Damše". Presretan sam i s optimizmom idem dalje u sezonu. Očekivao sam dobar rezultat, u mojoj konkurenciji svi osim jednog u finalu imaju olimpijske medalje, Čeh Sinek je tu... - rekao je Martin nakon finala pa dodao:

- Zadovoljan sam jer izdržao sam dvije užasno jake utrke u danu, fizički sam spreman i psiha je spremna. Možda sam trebao početi ranije lov na srebrnog Norvežanina, možda otvorim fan page za želje i pozdrave pa počnem želje ispunjavati, haha. Nijemca ću jednom uhvatiti ili mu se jako približiti. Medalju posvećujem supruzi.

Već na polovici staze Zeidler je imao 3.55 sekundi prednosti ispred Borcha, odnosno 5.38 sekundi ispred Martina, 500 metara prije cilja situacija je bila gotovo identična, Zeidler je vodio sa 3.03 sekunde ispred Borcha, odnosno 5.04 sekundi ispred Martina da bi u cilj Nijemac ušao sa 4.51 sekundi ispred Norvežanina, odnosno 5.59 ispred našeg predstavnika.

Martinova bronca četvrto je odličje za hrvatske predstavnike na Jarunu, nakon zlata sestara Ivane i Josipe Jurković u ženskom dvojcu te braće Valenta i Martina Sinkovića u muškom dvojcu, dok je četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić osvojio broncu.

 

Najčitaniji članci