Obavijesti

Sport

Komentari 2

Martin osvojio broncu u samcu: Spektakl! Nosili su me navijači

Martin osvojio broncu u samcu: Spektakl! Nosili su me navijači

Mislio sam da će to biti utrka kao svaka druga u Svjetskom kupu, ali ovo je drugi novi. A medalju posvećujem svojoj supruzi - rekao je srebrni olimpijac, koji je završio iza Nijemca Zeidlera i Norvežanina Borcha

VIDEO

Hrvatski veslač Damir Martin zauzeo je treće mjesto u finalu samca na prvoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja se održala na zagrebačkom Jarunu.

Osvajač srebrnog odličja prije pet godina u Rio de Janeiru gotovo čitavim je tijekom utrke držao treće mjesto iza sjajnog Nijemca Olivera Zeidlera koji je dominantno stigao do pobjede te Norvežanina Kjetila Borcha koji je završio kao drugi.

- Hvala gledateljima koji su došli. Nisam mislio da će biti takav spektakl pred zagrebačkom publikom nego da će biti kao svaka utrka Svjetskog kupa, ali ovo je drugi nivo, nosili su me navijači, svaki zaveslaj sam čuo "Damše, Damše". Presretan sam i s optimizmom idem dalje u sezonu. Očekivao sam dobar rezultat, u mojoj konkurenciji svi osim jednog u finalu imaju olimpijske medalje, Čeh Sinek je tu... - rekao je Martin nakon finala pa dodao:

- Zadovoljan sam jer izdržao sam dvije užasno jake utrke u danu, fizički sam spreman i psiha je spremna. Možda sam trebao početi ranije lov na srebrnog Norvežanina, možda otvorim fan page za želje i pozdrave pa počnem želje ispunjavati, haha. Nijemca ću jednom uhvatiti ili mu se jako približiti. Medalju posvećujem supruzi.

Damir Martin je u finalu samca
Damir Martin je u finalu samca

Već na polovici staze Zeidler je imao 3.55 sekundi prednosti ispred Borcha, odnosno 5.38 sekundi ispred Martina, 500 metara prije cilja situacija je bila gotovo identična, Zeidler je vodio sa 3.03 sekunde ispred Borcha, odnosno 5.04 sekundi ispred Martina da bi u cilj Nijemac ušao sa 4.51 sekundi ispred Norvežanina, odnosno 5.59 ispred našeg predstavnika.

Zagreb: Damir Martin osvojio je prvo mjesto u utrci samaca na Jarunu

Martinova bronca četvrto je odličje za hrvatske predstavnike na Jarunu, nakon zlata sestara Ivane i Josipe Jurković u ženskom dvojcu te braće Valenta i Martina Sinkovića u muškom dvojcu, dok je četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić osvojio broncu.

Martin: Zadovoljan sam, a sad moram odraditi savršenu utrku
Martin: Zadovoljan sam, a sad moram odraditi savršenu utrku

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener