Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
50 komentara

Meč protiv Johnsona dokaz je da Hrga spada u top 10 svijeta

NA VRHU Hrga je već sada pokazao da može boksati s najkvalitetnijim boksačima svijeta. Da njegov napredak nije slučajan i da će, ako će sve ići po planu uskoro boksati u samoj svjetskoj eliti

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
50 komentara

Trebao je boksati protiv još nedokazanog Ytala Peree, 25-godišnjaka koji gradi boksačko ime. U zadnji čas dobio je zamjenu i veliko boksačko ime Kevina Johnsona.

Amerikanac koji je 12 rundi boksao s Vitalijem Kličkom i Tysonom Furyjem pred Filipa Hrgovića postavio je ispit kakav Hrgović još nije imao.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: Igor Kralj/PIXSELL 08.12.2018., Zagreb, KC Drazen Petrovic - Fight night Zagreb, borba za WBC internacionalni pojas u teskoj kategoriji na 8 rundi: Filip Hrgovic (CRO) – Kevin Johnson (USA). Photo: Igor Kralj/PIXSELL

A dečko iz Dubrave riješio ga je kao da se radi o 2+2. Johnsona je odškolovao osam rundi kao da ovaj nema preko 40 mečeva s nekima od najvećih imena posljednjih 15-ak godina.

Bila je to dominacija našeg najboljeg boksača koji je 7 rundi demolirao Johnsona prije nego je spustio ručnu i odradio posljednju rundu bez nepotrebnog rizika za pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

Iskusnom Amerikancu svaka čast. Čovjek je prihvatio meč samo tjedan dana nakon nastupa u Njemačkoj. I premda je pokazao tvrdu bradu, čeličnu volju i golemo iskustvo, Hrgović je pokazao klasu koja ga odvaja od prosjeka i gura na sam vrh svjetskog boksa.

Hrgović je demonstrirao zavidnu razinu boksa na distanci s brzim ulascima i izlascima. Kretanje unatrag popravio je u tolikoj mjeri da danas njegovi niži suparnici moraju biti nevjerojatno brzi da bi mu mogli nauditi.

A pošto je riječ o teškoj kategoriji, rijetko tko van top 10, top 15 boksača ima toliku brzinu kao Hrgović.

I stoga - Hrga je već sada pokazao da može boksati s najkvalitetnijim boksačima svijeta. Da njegov napredak nije slučajan i da će, ako će sve ići po planu, uskoro biti u samoj svjetskoj eliti.

Još nekoliko mečeva i Hrgović će svoj boks demonstrirati među top 10 boksačima svijeta.

Naši partneri pišu
Message