Obavijesti

Sport

Komentari 144

Messi ušao s klupe te zabio za slavlje protiv Atletico Madrida

Messi ušao s klupe te zabio za slavlje protiv Atletico Madrida
9

Barcelona je preživjela teško gostovanje na Vicente Calderonu i vratila se nakon gola Fernanda Torresa. Neymar je pogodio iz slobodnjaka, a Leo Messi za pobjedu

VIDEO

Barcelona je ostala s maksimalnim učinkom i nakon gostovanja na Vicente Calderonu u trećem kolu Primere. Atletico Madrid poveo je preko Torresa, ali Barcelona se vraća majstorijom Neymara iz slobodnjaka. Leo Messi zabio je za pobjedu nakon što je u 60. minuti ušao umjesto Ivana Rakitića.

Barca je bila nešto konkretnija u prvom dijelu. Rakitić je imao prvu šansu za Katalonce. Jako je pucao s desne strane, ali Oblak je to obranio u 15. minuti. Atletico je uzvratio preko Fernanda Torresa. Messi zbog rođenja sina nije trenirao s momčadi i Luis Enrique nije htio riskirati. Ostavio je Argentinca na klupi. 

Suarez je u 25. minuti imao zicer. Raketa je ubacio iz kornera, Suarez gotovo da je mogao pitati golmana u koju stranu želi. No pogodio je prečku s nekoliko metara. Potom je i Neymar bio u šansi, ali bio je škrt. Umjesto da doda na desno samom Iniesti, Brazilac je išao sve napraviti sam. 

Atletico oštećen, Torres i nogometna pravda

Igrači su imali dosta primjedbi na suđenje. Antonio Mateu bez problema je mogao na početku drugog dijela suditi penal za Atletico Madrid. Mascherana je lopta pogodila u ruku i nitko ne bi sucu zamjerio da je pokazao na bijelu točku. Nisu pomogli ni žestoki prosvjedi igrača Atletica ni pritisak publike.

No, ima pravde. Ako je Atletico oštećen za penal, nogometnom pravdom, samo nekoliko minuta kasnije, Fernando Torres zabio je za 1-0. Munjevita akcija za Torresa koji se okrenuo i u sprintu ostavio Albu iza sebe. Pogodio je Španjolac od desne stative za vodstvo Atletica u 51. minuti.

Koju minutu prije tog gola Torresa kamere su uhvatile Lea Messija kako se zagrijava. I laiku je jasno da Barcelona s njim i bez njega ni izbliza nije ista momčad. Pogotovo na Calderonu protiv čvrstog Atletica.

Neymarova majstorija, Messi umjesto Rakete

Nije dugo trajalo vodstvo Atletico Madrida. Samo četiri minute nakon Torresovog gola, Neymar je zabio golčinu i pol. Brazilac je namjestio slobodnjak na 25 metara i fenomenalno zabio preko "živog zida". Ništa tu nije mogao Oblak. 

Ivan Rakitić izašao je u 60. minuti utakmice, a u igru je ušao Leo Messi. 

Oštećena i Barcelona

Upravo je Argentinac u 67. sjajno izbacio Neymara, a ovoga puta sudac je oštetio Barcelonu. Godina je lopta udarila u ruku i to je trebao biti penal.

No Antonio Mateu je odlučio da tu nema govora o penalu iako su ga je TV snimka demantirala. Ne bi pogriješio da je pokazao na bijelu točku.

Messi

S njim je sve drugačije. Kako to jednostavno izgleda kad je Leo Messi u igri. Atletico nije uspio izbaciti loptu izvan šesnaesterca, Suarez iz prve ostavlja Messiju, a Argentinac zabija za 2-1 i preokret na Calderonu.

Pokušao je Atletico do kraja, ali Barcelona je bez većih problema držala utakmicu pod kontrolom za treću pobjedu u tri kola.

Primera, 3. kolo:

  • Atletico - Barcelona 1-2 (Torres 51 / Neymar 55, Messi 77)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići